AROUND THE WEB

Πιγκουίνος ξεφεύγει από πεινασμένη όρκα πηδώντας σε φουσκωτό με τουρίστες

πιγκουίνος-ξεφεύγει-από-πεινασμένη-ό-655195

Ένας πιγκουίνος κατάφερε να γλυτώσει την τελευταία στιγμή από τα δόντια ομάδας φαλαινών που τον κυνηγούσαν, δίνοντας ένα απίθανο «σάλτο» σε φουσκωτό γεμάτο τουρίστες στην Ανταρκτική.

Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου ο πιγκουίνος προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεφύγει από μια όρκα. Για καλή του τύχη ομάδα τουριστών με το φουσκωτό τους βρισκόταν δίπλα του. Αν και στην πρώτη προσπάθεια να επιβιβαστεί δεν τα καταφέρνει, η δεύτερη στέφεται με επιτυχία, με την βοήθεια ενός επιβάτη που στην κυριολεξία του δίνει «χείρα βοηθείας».

Όπως εξήγησε ο Ματ Κάρστεν, που κατέγραψε με την κάμερα του την μοναδική αυτή σκηνή, οι φάλαινες ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετες με όρεξη για παιγχνίδια. Μέχρι την στιγμή που έκανε την εμφάνιση του ο πιγκουίνος.

«Ήταν σαν να βλέπεις ντοκιμαντέρ του National Geographic να γυρίζεται μπροστά στα μάτια σου. Φαντάζομαι ότι ο πιγκουίνος ήταν ανακουφισμένος που κατάφερε και γλύτωσε».

Οι φάλαινες βέβαια δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν να ακολουθούν το φουσκωτό έως ότου απομακρύνθηκε αρκετά από το σημείο που ήταν αρχικά συγκεντρωμένες. Στην συνέχεια ο πιγκουίνος αφου «ευχαρίστησε» τους συνοδοιπόρους του, επέστρεψε στα παγωμένα νερά του Γκερλάς Στρέιτ.

huffingtonpost.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου