ΔΙΕΘΝΗ

«Ξετρύπωσαν» πλαστά ομόλογα αξίας 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων

ξετρύπωσαν-πλαστά-ομόλογα-αξίας-6-τρ-368894
Το ποσό-μαμούθ των 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ξεπερνά η αξία των πλαστών ομολόγων του Αμερικανικού Δημοσίου που κατέσχεσε η ιταλική αστυνομία στην Ελβετία. Οι ιταλικές αρχές εξέδωσαν και εντάλματα σύλληψης εναντίον οκτώ ατόμων, τα οποία κατηγορούνται για διεθνή απάτη σε μια υπόθεση που θυμίζει κατασκοπικό θρίλερ.
Η επιχείρηση, σε συνδυασμό με τις διωκτικές αρχές της πόλης Ποτέντσα στη νότιο Ιταλία, πραγματοποιήθηκε από τις ιταλικές και ελβετικές αρχές έπειτα από έρευνες που διήρκεσαν ένα έτος, ανακοίνωσαν πηγές της ιταλικής αστυνομίας.
όπως αναφέρει το Bloomberg τα πλαστά ομόλογα εμφανίζονταν πως είχαν εκδοθεί από την Ομοσπονδιακή τράπεζα των Η.Π.Α το 1934 και η ονομαστική αξία του καθενός ομολόγου ανέρχονταν στο 1 δισεκατομμύριο δολάριο, ενώ η αξία του συνόλου των πλαστών ομολόγων υπερκαλύπτει το μισό δημόσιο χρέος της Αμερικής
Τα ομόλογα κατασχέθηκαν τον Ιανουάριο από μία ελβετική επενδυτική εταιρεία, η οποία τα φύλασσε μέσα σε τρία μεγάλα μπαούλα.
Οι οκτώ φερόμενοι πλαστογράφοι κατηγορούνται για παράνομη εκτύπωση πλαστών ομολόγων, παραποίηση πιστωτικών καρτών, και τοκογλυφία στις ιταλικές περιοχές της Λομβαρδίας, του Πεδεμοντίου, του Λατίου και της Μπαζιλικάτα, τόνισε η αστυνομία. Παράλληλα όπω αναφέρει το Bloomberg, οι αρχές φέροντα να έχουν στην κατοχή του ηχογραφημένε συζητήσεις των κατηγορουμένων με συνεργάτες τους στην Νιγηρία, στις οποίες τηλεφωνικές συζητήσεις ακούγονται να διαπραγματεύονται την αγορά μεγάλης ποσότητας πλουτωνίου
Το γραφείο της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας ανακοίνωσε πως οι εισαγγελικές αρχές της Ζυρίχης ερεύνησαν τις καταγγελίες των Ιταλών συναδέλφων τους και παρέδωσαν τα συμπεράσματά τους τον περασμένο Ιούλιο.
Το 2009, η ιταλική οικονομική αστυνομία είχε κατάσχει πλαστά αμερικανικά ομόλογα αξίας 742 δισ. δολαρίων στην πόλη Κιάσο κοντά στη μεθόριο με την Ελβετία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου