ΔΙΕΘΝΗ

Εικόνες ντροπής: Στιβάζουν σκυλάκια σε φορτηγά για να τα πουλήσουν για το κρέας τους

εικόνες-ντροπής-στιβάζουν-σκυλάκια-σ-684633

Δεκάδες πεινασμένα, αφυδατωμένα σκυλάκια εμφανίζονται σε ανατριχιαστικές φωτογραφίες στιβαγμένα σε μεταλλικά κλουβάκια, να μεταφέρονται προς σφαγείο της Καμπότζης, προκειμένου να πωληθούν για το κρέας τους.

Όπως διαπιστώθηκε τα σκυλιά υπέφεραν από θερμοπληξία και αφυδάτωση, ενώ πολλά ήταν νηστικά επί μέρες.

Πλέον, τα άτυχα σκυλάκια είναι ασφαλή χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των οργανώσεων FOUR PAWS, Paw Patrol Cambodia και Animal Rescue Cambodia, που τους παρέχουν τροφή και φάρμακα και αναζητούν νέες κατοικίες για τα αδέσποτα και τους ιδιοκτήτων των κλεμμένων.

«Η πρώτη αυτή επέμβαση των Αρχών στέλνει ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα στους λαθρέμπορους σ’ ολόκληρη την Καμπότζη ότι το εμπόριο κρέατος σκύλου δεν θα είναι πλέον ανεκτό», είπε η κτηνίατρος της FOUR PAWS, δρ Κάθριν Πόλακ στη βρετανική εφημερίδα Τhe Mirror.

Aν και η επαρχία Σιεμ Ριπ, όπου βρίσκεται και το θρυλικό σύμπλεγμα των ναών Άνγκορ Βατ, έγινε η πρώτη στην Καμπότζη που απαγόρευσε τη σφαγή και το εμπόριο κρέατος σκύλου, παραμένει σύμφωνα με οργανώσεις για την προστασία των ζώων «κόμβος» για την πώληση σκυλίσιου κρέατος, αφού σύμφωνα με έρευνα της FOUR PAWS ειδικά φορτηγάκια με κλουβιά μεταφέρουν κάθε μήνα περίπου 3.750 σκύλους από το Σιεμ Ριπ σε σφαγεία σε ολόκληρη την Καμπότζη, όπου τους πνίγουν, τους κρεμούν, τους σκοτώνουν και τους γδέρνουν για να πουληθεί το κρέας τους σε πάνω από εκατό εστιατόρια στην πρωτεύουσα Πνομ Πενχ.

Η οργάνωση διεξάγει εκστρατεία για να μπει ένα τέλος στο εμπόριο κρέατος σκύλου και γάτας στην Καμπότζη, το Βιετνάμ και την Ινδονησία κι έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές.

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου