ΔΙΕΘΝΗ

Κορονοϊός: Το FDA χορήγησε άδεια κατεπείγουσας χρήσης για το εμβολίου της Johnson & Johnson

κορονοϊός-το-fda-χορήγησε-άδεια-κατεπεί-687537

Άδεια κατεπείγουσας χρήσης στις ΗΠΑ για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, χορήγησε ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA).

Μετά τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, το εμβόλιο της J&J είναι το τρίτο που αδειοδοτείται στις ΗΠΑ. Πέρα από το ότι είναι μονοδοσικό, το εν λόγω εμβόλιο έχει επίσης το υλικοτεχνικό πλεονέκτημα ότι μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες ψυγείου, κάτι που θα διευκολύνει σημαντικά τη διανομή του.

Στις 11 Μαρτίου η γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων
Στις 11 Μαρτίου αναμένεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) να γνωμοδοτήσει για το εμβόλιο τηςJohnson & Johnson κατά του κορονοϊού, όπως μετέδωσε το Bloomberg News, σύμφωνα με το οποίο η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε εντός του Φεβρουαρίου ότι υπέβαλε αίτηση για την υπό όρους αδειοδότηση του εμβολίου της στον EMA.

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι είναι πιθανό να γνωμοδοτήσει στα μέσα Μαρτίου σχετικά με την έγκριση ή μη του εμβολίου, η αξιολόγηση του οποίου γίνεται με ταχείες διαδικασίες. Σε περίπτωση που το εμβόλιο της Johnson & Johnson πάρει “πράσινο φως” θα είναι το τέταρτο που θα αδειοδοτηθεί στην ΕΕ μετά τα εμβόλια των Pfizer Inc/BioNTech SE, Moderna Inc και AstraZeneca Plc-Oxford.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου