ΔΙΕΘΝΗ

Ζευγάρι με κορονοϊό παντρεύτηκε στο νοσοκομείο λίγο πριν διασωληνωθεί ο γαμπρός

ζευγάρι-με-κορονοϊό-παντρεύτηκε-στο-ν-775032

Ένα ζευγάρι Βρετανών σχεδίαζε τον γάμο του τον Ιούνιο, αλλά ο κορονοϊός επέσπευσε τα σχέδιά του. Η Ελίζαμπεθ Κερ και ο Σάιμον Ο΄Μπράιαν μολύνθηκαν από τον ιό και μεταφέρθηκαν και οι δύο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μίλτον Κέινς με το ίδιο ασθενοφόρο όταν τα επίπεδα οξυγόνου του οργανισμού τους έπεσαν επικίνδυνα χαμηλά. Μάλιστα, νόσησαν τόσο βαριά ώστε το ιατρικό προσωπικό έδωσε μάχη για να διοργανώσει τον γάμο τους πριν να είναι πολύ αργά. Όταν η κατάσταση της υγείας του Ο΄Μπράιαν επιδεινώθηκε περαιτέρω, αποφασίστηκε να εισαχθεί στη ΜΕΘ. Τότε το προσωπικό του νοσοκομείου καθυστέρησε τη διασωλήνωση ώστε το ζευγάρι να προλάβει να ανταλλάξει όρκους αγάπης και αφοσίωσης.

Όταν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της νότιας Αγγλίας χρειάζονταν και οι δύο αναπνευστήρα. Εισήχθησαν σε δύο διαφορετικούς θαλάμους για ασθενείς με COVID-19. Η Ελίζαμπεθ, η οποία είναι νοσηλεύτρια στο γειτονικό νοσοκομείο Μπάκιγχαμ, είχε ενημερώσει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό ότι το ζευγάρι σχεδίαζε να παντρευτεί τον Ιούνιο, αλλά επειδή η κατάσταση της υγείας του επιδεινωνόταν η νοσηλεύτρια Χάνα Κάνον την ρώτησε αν θέλουν να παντρευτούν μέσα στο νοσοκομείο και εκείνη σκέφτηκε ότι ίσως αυτή να ήταν η μοναδική τους ευκαιρία με το μέλλον να διαγράφεται αβέβαιο λόγω του κορονοϊού.

Κρατώντας σφικτά το χέρι του άντρα της και με δάκρυα στα μάτια πλέον ανακαλεί τα γεγονότα: “Αυτά τα λόγια δεν θέλω να τα ακούσω ποτέ ξανά” και σε άλλο σημείο σημειώνει: “Μου είπαν ότι δεν θα μπορούσαμε να παντρευτούμε τελικά γιατί θα έπρεπε να διασωληνώσουν τον Σάιμον και να τον βάλουν σε καταστολή. Αλλά το καθυστέρησαν για μια ακόμη ώρα. Και εκείνος ανασύνταξε τις δυνάμεις του, για όσο χρόνο χρειαζόταν ώστε να παντρευτούμε”.

Καθώς το προσωπικό του νοσοκομείου έσπευδε να εξασφαλίσει άδεια για την τέλεση του γάμου, η υγεία του Ο΄Μπράιαν επιδεινώθηκε και οι γιατροί αποφάσισαν να τον βάλουν στη ΜΕΘ, όπου μεταφέρονται οι βαρύτερα ασθενείς και όπου θα μπορούσε να μπει σε μηχανική υποστήριξη. Περίμεναν να τον διασωληνώσουν μετά την τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 5.30 μμ τοπική ώρα, στις 12 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες μετά τη μεταφορά του ζευγαριού στο νοσοκομείο. Η Κάνον ήταν η μάρτυρας στον γάμο και τράβηξε και βίντεο του ζευγαριού με την οικογένεια και τους φίλους του. Το τμήμα τροφοδοσίας του νοσοκομείου ανέλαβε να φτιάξει τη γαμήλια τούρτα.

“Με πολλή ομαδική εργασία μπορέσαμε να τους εξασφαλίσουμε έναν γάμο, όχι απαραίτητα τον γάμο που θα είχαν αρχικά στο μυαλό τους, αλλά σίγουρα κάτι θετικό, αξιοθαύμαστο και αξιομνημόνευτο για να αντέξουν”, λέει η Κάνον.

Λίγα λεπτά μετά το “Δέχομαι”, ο Ο’Μπράιαν μπήκε σε καταστολή και πέρασε την νύχτα σε μηχανική υποστήριξη.

Σήμερα κάθονται δίπλα-δίπλα και κρατάει ο ένας το χέρι του άλλου. Η κατάσταση του Ο’Μπράιαν βελτιωνόταν και οι νεόνυμφοι επανενώθηκαν σε έναν θάλαμο για ασθενείς με COVID-19 όπου βρίσκονται ακόμη και αναρρώνουν σταδιακά παρότι εξακολουθούν να χρειάζονται οξυγόνο. “Χρειάστηκε να περιμένουμε μερικές ημέρες για το πρώτο μας φιλί”, είπε η νύφη στο Reuters.

Μετά τη μερική ανάρρωσή του, το ζευγάρι λέει ότι η επιβίωσή του οφείλεται στις γρήγορες κινήσεις του προσωπικού. Η Κερ λέει ότι η φρικτή εμπειρία να παλεύεις για την κάθε αναπνοή σου, κατέστησε σαφές αυτό που είναι σημαντικό: οι άνθρωποι που αγαπάς. “Αυτό μετράει μόνο, αυτό”, σημειώνει η Ελίζαμπεθ και μαζί της συμφωνεί μέσα από τη μάσκα του οξυγόνου ο σύζυγός της. “Αν δεν είχαμε ο ένας τον άλλον και δεν μας δινόταν η ευκαιρία να παντρευτούμε, δεν νομίζω ότι σήμερα θα είμασταν και οι δύο εδώ”, προσθέτει εκείνη.

Πηγή: enikos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου