ΔΙΕΘΝΗ

Νέο βίντεο από το Costa Concordia στη δημοσιότητα

νέο-βίντεο-από-το-costa-concordia-στη-δημοσιότητα-374370

Λίγα λεπτά μετά την καταστροφή αποκαλύπτεται η αμηχανία, στη «γέφυρα του Costa Concordia.

Ερασιτεχνικό βίντεο εννέα λεπτών γυρίστηκε από αγνώστων στοιχείων επιβαίνοντα, τη νύκτα της 13ης Ιανουαρίου, στην περιοχή του θαλάμου διακυβέρνησης του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, απεικονίζοντας τον καπετάνιο και τους 12 στενότερους συνεργάτες του, λιγότερο από 30 λεπτά αφότου έγινε η πρόσκρουση σε ύφαλο κοντά στην ακτή του νησιού Τζίλιο.

Αυτό το βίντεο θα μπορούσε να αποβεί μεγάλης σημασίας, στο πλαίσιο της ανάκρισης για το ναυάγιο που διενεργεί η εισαγγελία στο Γκροσέτο, μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο.

Το ίδιο βίντεο πρόβαλε απόψε το τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5, σε νέο ρεπορτάζ για το ναυάγιο που είχε απολογισμό συνολικώς 32 νεκρούς (όμως, οι 15 σοροί δεν έχουν, ακόμα, βρεθεί).

Πάνω στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκονταν εκείνη τη νύκτα 4.229 άνθρωποι, 40 εθνικοτήτων.

Στο βίντεο ο καπετάνιος Σκετίνο και οι 12 σπουδαιότεροι υφιστάμενοί του κοιτάζουν τα όργανα πλεύσης, τηλεφωνούν, συνομιλούν, ήρεμα αρχικώς, πολύ νευρικά κατόπιν, καθώς ενημερώνονται από το διαμέρισμα του μηχανοστάσιου.

«Μπαίνουν νερά στην περιοχή του μηχανοστάσιου και οι κινητήριες μηχανές μας… πάνε κατά διαόλου, είναι πιά εκτός λειτουργίας», ακούγεται να λέγεται στο βίντεο.

«Πόσο απέχουμε τώρα από το νησί;» ερωτά μέλος του επιτελείου του Σκετίνο. «Ας πλησιάσουμε περισσότερο το νησί, να αγκυροβολήσουμε, να δούμε …» λέει άλλος άμεσος συνεργάτης του Σκετίνο.

«Καπετάνιε…Παίρνουν πρωτοβουλία! οι άνθρωποι στα καταστρώματα, επιβιβάζονται μόνοι τους στις βάρκες», λέει τρίτο πρόσωπο. «Σύμφωνοι», περιορίζεται να πει ο Σκετίνο.

«Και τώρα, τί στο καλό θα κάνουμε Θεέ μου;» συμπληρώνει σχεδόν αμέσως παρακείμενος «αξιωματικός γέφυρας» του Concordia.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου