ΔΙΕΘΝΗ

Κροατία: Κλείνουν καφετέριες και εστιατόρια λόγω ρεκόρ κρουσμάτων

κροατία-κλείνουν-καφετέριες-και-εστι-813756

Η Κροατία θα κλείσει καφετέριες και εστιατόρια και θα απαγορεύσει τις γαμήλιες δεξιώσεις μέχρι τα Χριστούγεννα, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έσπασε ρεκόρ σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι καταγράφηκαν 4.009 νέα κρούσματα και 51 θάνατοι σήμερα. Τα ενεργά κρούσματα στην Κροατία, μια χώρα 4 εκατομμυρίων κατοίκων, ανέρχονται σε 21.725.

Τα νέα μέτρα, στα οποία περιλαμβάνονται ο περιορισμός των συναθροίσεων σε εξωτερικούς, δημόσιους χώρους στα 25 άτομα και στα ιδιωτικά πάρτι σε 10 άτομα, θα τεθούν σε εφαρμογή το Σάββατο και θα διαρκέσουν μέχρι την 21η Δεκεμβρίου, είπε ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς.

Στα μέσα μαζικής μεταφοράς η πληρότητα δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 40%. Οι φούρνοι θα κλείνουν στις 10 το βράδυ ενώ τα εστιατόρια δεν θα μπορούν να δέχονται πελάτες, αλλά μόνο να κάνουν διανομή φαγητού.

«Ο στόχος μας είναι τετραπλός: να εφαρμόσουμε τα μέτρα, να επεκτείνουμε τα τεστ, να διατηρήσουμε το σύστημα υγείας και να προετοιμαστούμε για τον εμβολιασμό», είπε ο Πλένκοβιτς. Η κυβέρνησή του πάντως δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει λοκντάουν.

Στη γειτονική Σερβία αναφέρθηκαν 51 θάνατοι και 7.606 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες. Οι αρχές κήρυξαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Νόβι Σαντ, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της χώρας.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου