ΔΙΕΘΝΗ

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

οι-πιο-δυνατές-φωτογραφίες-της-εβδομά-817184

Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από τον φωτογραφικό φακό

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αθήνα, Ελλάδα: Οι εκδηλώσεις μνήμης μετατράπηκαν σε σκηνικό χάους

Χαραγμένη για πολλά χρόνια στις μνήμες των πολιτών θα παραμείνει η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου. Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, ήταν άκρως επεισοδιακές, καθώς οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών κατά των συγκεντρωμένων που ήθελαν να τιμήσουν τη 17η Νοεμβρίου.

Παρά το γεγονός ότι οι συγκεντρωμένοι φορούσαν μάσκες αλλά και διατηρούσαν αποστάσεις, άνδρες των ΜΑΤ «έσπασαν» τη συγκέντρωση και προχώρησαν σε προσαγωγές, ενώ αρκετοί από όσους βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησαν να τρέχουν για να γλιτώσουν, καθώς ακόμη και η αναπνοή ήταν δύσκολη υπόθεση.

Με το χάος που επικράτησε, χάλασαν και οι αποστάσεις που τόσο σχολαστικά τηρούσαν αρχικά οι συγκεντρωμένοι του ΚΚΕ.

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Ο στρατός θυμίζει ότι οι «πληγές» του πολέμου είναι μεγάλες

Η φωτογραφία από την πόλη Σούσα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μπορεί να μοιάζει με αυτές της Αθήνας, αλλά εκεί όντως υπάρχει πόλεμος, αν και οι αιματηρές μάχες έληξαν πριν κάποιο διάστημα. Η Ρωσία έχει αναλάβει τον ρόλο του εγγυητή της ειρήνης στην περιοχή, κάτι που υποδηλώνουν και οι σημαίες της χώρας πάνω στα στρατιωτικά οχήματα, με 1.960 από αυτά να βρίσκονται εκεί για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Νάγκκα, Φιλιππίνες: Η καταστροφή «μιλά» από μόνη της μέσω της εικόνας

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις Φιλιππίνες από το πέρασμα του τυφώνα Βάμκο, του φονικότερου που έχει πλήξει τη νησιωτική χώρα της Ασίας, ενώ ακόμη υπάρχουν άτομα που αγνοούνται, με τις ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί να μειώνονται. Οι κάτοικοι των περιοχών που έπληξε το φαινόμενο προσπαθούν να σώσουν οτιδήποτε μπορούν, αν και κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι.

Ρέντον, ΗΠΑ: Οι τελευταίοι έλεγχοι πριν τα Boeing 737 MAX βγουν ξανά στους αιθέρες

Σχεδόν δύο χρόνια αφότου καθηλώθηκαν στο έδαφος, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής επέτρεψαν τα Boeing 737 MAX να πετάξουν και πάλι. Είχαν προηγηθεί δύο δυστυχήματα που στοίχισαν τη ζωή σε 346 ανθρώπους σε διάστημα πέντε μηνών, ωστόσο πλέον τα αεροσκάφη αυτά θεωρούνται ξανά ασφαλή. Ένας τελευταίος τεχνικός έλεγχος είναι απαραίτητος, πριν βγουν ξανά στους αιθέρες.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ: Η ένταση στην ομιλία έφερε ανεπιθύμητα αποτελέσματα

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου κατακεραύνωνε σε πολύ έντονο ύφος τους αντιπάλους του Ντόναλντ Τραμπ, ο δικηγόρος του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ είχε μια στιγμή που θα θέλει γρήγορα να ξεχαστεί. Άρχισε να… στάζει σκουρόχρωμο ιδρώτα από τους κροτάφους του, με το γεγονός να αποδεικνύει ότι το σκούρο χρώμα στο κεφάλι του οφείλεται σε βαφή, με τα social media να «πιάνονται» από τη στιγμή και να ασχολούνται αναλόγως.

Καλιφόρνια, ΗΠΑ: Η «μάχη» με τις φωτιές είναι πάντα αδυσώπητη

Νέα πύρινα μέτωπα ξέσπασαν στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα, παρά το γεγονός ότι οδεύουμε σταδιακά προς τον Δεκέμβριο και τέτοια φαινόμενα είναι σαφώς περιορισμένα. Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει, με τους πυροσβέστες και τους κατοίκους να… ρίχνονται στη «μάχη», που πάντα είναι αδυσώπητη, ενώ έχουν καταγραφεί και θύματα.

Φρανκφούρτη, Γερμανία: Η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού που αποκαλύπτει ο ιός

Η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει στριμώξει την Ευρώπη μόνο σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά τα πλήγματα είναι μεγάλα και στον οικονομικό τομέα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καλείται να αντέξει, με την Κριστίν Λαγκάρντ να απαντά ότι δεν μπορεί «ούτε να χρεοκοπήσει ούτε να ξεμείνει από χρήματα». Ωστόσο, η πανδημία αναδεικνύει και τη… σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.

Νυρεμβέργη, Γερμανία: Ο χρόνος πέρασε, αλλά οι μνήμες της ναζιστικής θηριωδίας μένουν

Πέρασαν πλέον 75 χρόνια από εκείνη τη συννεφιασμένη ημέρα στη μισοερειπωμένη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Νυρεβέργη, όπου στην αίθουσα 600 του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης, στα ξύλινα έδρανα κάθισαν κορυφαία στελέχη του ναζιστικού καθεστώτος, που εξάπλωσαν τον τρόμο και τον θάνατο σχεδόν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ο καιρός πέρασε, ωστόσο υπάρχουν τα «σημάδια» εκείνης της θηριωδίας, για να θυμίζουν ότι ο πλανήτης δεν πρέπει να ζήσει ανάλογες θηριωδίες.

Μασσαλία, Γαλλία: Όταν η κούραση σε λυγίζει, αλλά πρέπει να μην σε καταβάλει

Τους 50.000 πλησιάζουν με γρήγορους ρυθμούς οι νεκροί από τον κορονοϊό στη Γαλλία, με το εθνικό σύστημα υγείας να δοκιμάζεται. Εννοείται πως το μεγαλύτερο βάρος καλούνται να σηκώσουν οι εργαζόμενοι σε αυτό, που κάποιες φορές κοιμούνται μέσα στα νοσοκομεία, για να μην χάσουν ούτε λεπτό από την πολύτιμη εργασία που προσφέρουν. Η εικόνα μιας νοσηλεύτριας στη Μασσαλία, που λυγίζει κυριολεκτικά από την κούραση είναι ενδεικτική.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου