ΔΙΕΘΝΗ

Το πρώτο μη επανδρωμένο πλοίο παρουσίασε η Τουρκία

το-πρώτο-μη-επανδρωμένο-πλοίο-παρουσί-831366

Το πρώτο μη επανδρωμένο πολεμικό πλοίο (ULAQ) παρουσίασε σήμερα η Τουρκία για την «προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας». Σε κοινή συνέντευξη τύπου της αμυντικής εταιρείας Meteksan Defence και της Ares Shipyard, αναφέρθηκε ότι το ULAQ θα είναι έτοιμο το Δεκέμβριο, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2021 θα γίνουν δοκιμές του πυραυλικού του συστήματος που κατασκεύασε η τουρκική εταιρεία αμυντικής βιομηχανίας Roketsan.

Το νέο απόκτημα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού δεν θα είναι μόνο ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο πολεμικό πλοίο, αλλά επίσης θα είναι εξοπλισμένο με υψηλής τεχνολογίας συστήματα με τεχνητή νοημοσύνη και αυτόνομη συμπεριφορά.

Όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Ares Shipyard, Ουτκού Αλάντς, στην «αρχαία» τουρκική κουλτούρα το ULAQ είναι το όνομα που δίνεται στους πρεσβευτές του κράτους.

«Συνεχίζουμε να αναζητούμε και να αναπτύσσουμε λύσεις που θα αυξήσουν τις δυνατότητές μας στη Γαλάζια Πατρίδα μας, θα κάνουν τη διαφορά με νέες επιχειρησιακές ιδέες και θα προσελκύσουν επενδύσεις στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης ανεξάρτητα από τις οικονομικές συνθήκες».

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Meteksan Defence Σελτσούκ Αλπαρσλάν δήλωσε αντίστοιχα ότι «Με τις εξελίξεις τα τελευταία χρόνια καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι η προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας της χώρας μας, η οποία βρέχεται από τρεις θάλασσες, και πόσο αναγκαία είναι η προστασία της υφαλοκρηπίδα μας και της ΑΟΖ μας». Πρόσθεσε ότι λαμβάνουν πλήρως υπόψη τις επιχειρησιακές ανάγκες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου