ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια – Τρεις νεκροί, αποκεφαλίστηκε γυναίκα – Συνελήφθη ο δράστης

γαλλία-επίθεση-με-μαχαίρι-στη-νίκαια-831391

Νέο επεισόδιο βίας στη Νίκαια της Γαλλίας. Επίθεση με μαχαίρι κοντά σε εκκλησία. Για τρομοκρατικό χτύπημα κάνει λόγο ο δήμαρχος της πόλης.

Συναγερμός σήμανε στη Νίκαια, στη νότια Γαλλία, όπου σημειώθηκε επίθεση με μαχαίρι μέσα στον καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν τρεις νεκροί (ένας άνδρας και μία γυναίκα ενώ δεν υπάρχουν διευκρινίσεις για το τρίτο θύμα) και άγνωστος αριθμός τραυματιών. Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η γυναίκα αποκεφαλίστηκε! Σύμφωνα με το δήμαρχο της περιοχής τα δύο θύματα εξέπνευσαν μέσα στο ναό.

Ο δράστης συνελήφθη, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της επίθεσης. «Ευχαριστώ τη δημοτική αστυνομία που συνέλαβε το δράστη της επίθεσης με αιχμηρό όπλο στην περιοχή της Νοτρ Νταμ. Καλώ τους κατοίκους της Νίκαιας να αποφεύγουν την περιοχή για να αφήσουν την αστυνομία και τα σωστικά συνεργεία να εργαστούν», έγραψε στο Twitter o δήμαρχος της πόλης, Κριστιάν Εστροζί.

«13 ημέρες μετά (τη δολοφονία) του Σαμουέλ Πατι (σ.σ. ο δάσκαλος που αποκεφαλίστηκε από Τσετσένο στα προάστια του Παρισιού) η χώρα μας δεν μπορεί πλέον να είναι ικανοποιημένη με τους νόμους της ειρήνης για την εξόντωση του ισλαμο-φασισμού», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο Christian Estrosi δήμαρχος της Νις.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Νταρμανέν δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή επίθεση έρχεται λίγο καιρό μετά από τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί σε παρισινό προάστιο.

Η φρικτή αυτή δολοφονία, από 18χρονο φανατικό, έγινε στο όνομα του προφήτη Μωάμεθ καθώς ο καθηγητής λίγες ημέρες πριν είχε δείξει στους μαθητές του σατιρικά σκίτσα του προφήτη στο πλαίσιο μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

Η δολοφονία Ταπί προκάλεσε την οργή του Γάλλου προέδρου Μακρόν, ο οποίος αποφάσισε να δημοσιοποιήσει σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ σε κυβερνητικά κτήρια, ως αντίδραση.

Μάλιστα, ο πρόεδρος Μακρόν διεμήνυσε προς τους μουσουλμάνους της χώρας να εγκαταλείψουν τη Γαλλία αν δεν μπορούν να προσαρμοστούν στις γαλλικές αξίες ζωής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου