ΔΙΕΘΝΗ

Εικόνες σοκ στις ΗΠΑ: Αστυνομικοί «γαζώνουν» Αφροαμερικανό στη μέση του δρόμου [εικόνες]

εικόνες-σοκ-στις-ηπα-αστυνομικοί-γαζ-832193

Εικόνες που συγκλονίζουν έρχονται από την Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ με αστυνομικούς να πυροβολούν και να σκοτώνουν Αφροαμερικανό ο οποίος φέρεται να κρατούσε μαχαίρι. Στην Φιλαδέλφεια έχουν ξεκινήσει άγρια επεισόδια με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις αστυνομικοί, αφού η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε έναν Αφροαμερικανό.

Σε βίντεο του οποίου η αυθεντικότητα δεν έχει επαληθευτεί, το οποίο τράβηξε περαστικός και ανήρτησε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνει δύο αστυνομικούς να σημαδεύουν με τα όπλα τους έναν Αφροαμερικανό την ώρα που αυτός περπατά στον δρόμο. Τους πλησιάζει κι εκείνοι οπισθοχωρούν, με τα όπλα τους να συνεχίζουν να τον σημαδεύουν, ενώ του φωνάζουν να αφήσει κάτω το μαχαίρι που κρατά.

Στη συνέχεια και οι δύο τον πυροβολούν επανειλημμένα, με τον Αφροαμερικανό να οποίος καταρρέει νεκρός στη μέση του δρόμου. Όπως ταυτοποιήθηκε αργότερα, νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών έπεσε ο 27χρονος Ουόλτερ Ουάλας.

Το περιστατικό ερευνάται, δήλωσαν ο δήμαρχος της πόλης Τζιμ Κένι και η επιθεωρήτρια της αστυνομίας Ντανιέλ Άουτλο σε ξεχωριστές τους ανακοινώσεις. Η αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας “θα διεξάγει ενδελεχή έρευνα”, υπογράμμισε ο Κένι, ενώ η Άουτλο από την πλευρά της επεσήμανε ότι ακούει ” την οργή της κοινότητας” μετά τον θάνατο του Ουάλας.

Νέος γύρος επεισοδίων μετά τις διαδηλώσεις για τον Τζορτζ Φλόιντ

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Φιλαδέλφεια είναι τα πρώτα έπειτα από μήνες διαδηλώσεων στις ΗΠΑ κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, οι οποίες ξεκίνησαν στα τέλη Μαΐου μετά τον θάνατο από ασφυξία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη όταν ένας αστυνομικός προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει κρατώντας το γόνατό του στον λαιμό του επί σχεδόν εννέα λεπτά.

Τέσσερις αστυνομικοί χτυπήθηκαν από τούβλα στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο περιθώριο των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν έξω από αστυνομικό τμήμα της Φιλαδέλφειας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Επεισόδια Φιλαδέλφεια

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου