ΔΙΕΘΝΗ

«Πτώματα παντού»: Βίντεο-σοκ από νεκροτομείο της Ρωσίας με θύματα του κορονοϊού σε σάκους

πτώματα-παντού-βίντεο-σοκ-από-νεκρο-832941

Σοκ προκαλεί ένα βίντεο που τράβηξε εργαζόμενος σε νεκροτομείο της Ρωσίας με δεκάδες θύματα του κορονοϊού στοιβαγμένα σε σακούλες.

«Πτώματα παντού, πτώματα, πτώματα», ακούγεται να λέει καθώς καταγράφει με το κινητό του εικόνες από έναν διάδρομο και το χώρο του νεκροτομείου, όπου γίνονται κανονικά οι νεκροψίες και που χρησιμοποιείται πλέον για την αποθήκευση των νεκρών του κορωνοϊού, ο αριθμός των οποίων το τελευταίο 24ωρο στη Ρωσία ανήλθε -επισήμως – στους 219.

Οι ανατριχαστικές εικόνες καταγράφηκαν στην πόλη Νοβοκουζνέτσκ, περίπου 500 χλμ. από τα σύνορα με το Καζακστάν καθώς η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας με πάνω από ενάμιση εκατομμύριο κρούσματα μέχρι στιγμής.

Ο υπάλληλος του νεκροτομείου ξεκινά την καταγραφή του βίντεο από τους χώρους απολύμανσους και των ντους προτού προχωρήσει στα ενδότερα. «Έχουμε έναν διάδρομο κι είναι γεμάτος», λέει. Τουλάχιστον ένας νεκρός δεν έχει τοποθετηθεί σε σακούλα, καθώς έχει καλυφθεί με κουβέρτα, από την οποία εξέχουν τα πόδια του.

«Εδώ είναι ο χώρος όπου γίνονται οι νεκροψίες», λέει καταγράφοντας κι άλλα θύματα του κορωνοϊού. «Πτώματα παντού, πτώματα, πτώματα παντού», συνεχίζει. Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές πολλοί συγγενείς των θυμάτων είτε νοσούν από τον κορωνοϊό είτε είναι σε καραντίνα και γι’ αυτό δεν μπόρεσαν να παραλάβουν τις σορούς των αγαπημένων τους για να τους κηδέψουν.

Ένα άλλο βίντεο την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε ανάλογες σκηνές με δεκάδες θύματα του κορωνοϊού σε μαύρους σάκους στο υπόγειο νοσοκομείου στο Μπαρναουλ της περιοχής Αλτάι της Ρωσίας. Κι όλα αυτά την ώρα που διατυπώνονται αμφιβολίες για τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα. Ο δημοσκόπος Αλεξέι Ράσκα, που εγκατέλειψε το καλοκαίρι τη ρωσική κρατική στατιστική υπηρεσία Rosstat καταγγέλλοντας απόπειρα συγκάλυψης, είπε στο Bloomberg ότι ο αριθμός των θυμάτων πρέπει να είναι «τριπλάσιος», στη Ρωσία, πράγμα που σημαίνει ότι νεκροί στη χώρα ίσως αγγίζουν τις 78.000, ο μεγαλύτερος απολογισμός θυμάτων στην Ευρώπη.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου