ΔΙΕΘΝΗ

Σάλος στη Δανία για τα σεξουαλικά σκάνδαλα: Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Κοπεγχάγης -Πιέζεται ο ΥΠΕΞ

σάλος-στη-δανία-για-τα-σεξουαλικά-σκάν-836831

Σάλος επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη Δανία από τα σεξουαλικά σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται πολιτικοί, με τον δήμαρχο Κοπεγχάγης να παραιτείται έπειτα από τις αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας να πιέζεται να παραιτηθεί καθώς είχε συνευρεθεί σεξουαλικά με 15χρονη.

Ο δήμαρχος της Κοπεγχάγης Φρανκ Γένσεν παραιτήθηκε έπειτα από την αποκάλυψη δανέζικης εφημερίδας που τον ήθελαν να παρενοχλεί σεξουαλικά δύο γυναίκες το 2012 και το 2017. Οι καταγγέλουσες υποστήριξαν ότι ο Γένσεν τις ακούμπησε απρεπώς παρά την θέλησή τους, με τον πρώην δήμαρχο να μην αρνείται τις κατηγορίες.

Φρανκ Γένσεν

Μάλιστα σε μια μακροσκελή ανάρτησή του στα Social Media απολογήθηκε στις δύο γυναίκες τις οποίες είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Αργότερα ανέβασε και φωτογραφία με τη μια από τις εγγονές του αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι θα είναι και η τελευταία του ανάρτηση στον λογαριασμό του.

Φρανκ Γένσεν

Ο Γένσεν είναι και το νούμερο δύο στο κυβερνών κόμμα, των Σοσιαλδημοκρατών με αποτέλεσμα η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντρικσεν, να βρίσκεται σε δυσχερή θέση μετά και τις αποκαλύψεις. Μάλιστα σε ερώτηση που της έγινε για το θέμα η ίδια απάντησε ότι δεν έκανε αρκετά για να αντιμετωπίσει το εν λόγω πρόβλημα στους κόλπους του κόμματός της.

Πιέζεται και ο ΥΠΕΞ της Δανίας που έκανε σεξ με 15χρονη

Ο Γένσεν δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αφορά σεξουαλικό σκάνδαλο και καλείται να διαχειριστεί η πρωθυπουργός της Δανίας. Λόγω των νέων αποκαλύψεων το θέμα της προ δωδεκαετίας σεξουαλικής συνεύρεσης του υπουργού Εξωτερικών της Δανίας Γιέπε Κόφοντ με 15χρονη τότε κοπέλα, έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο με τις πιέσεις για παραίτησή του να εντείνονται διαρκώς.

Πρωθυπουργός Δανίας

Στην Δανία είναι νόμιμη η συναινετική σεξουαλική συνεύρεση με άτομα 15 ετών, ωστόσο το ηθικό ζήτημα της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι αυτό που απασχολούσε και απασχολεί καθώς η τότε 15χρονη κοπέλα ήταν μαθητευόμενη στο Κοινοβούλιο της χώρας και ο Κόφοντ ενεργός πολιτικός. Ο ΥΠΕΞ της Δανίας είχε ζητήσει συγγνώμη για την υπόθεση, ωστόσο οι αποκαλύψεις για τον δήμαρχο Κοπεγχάγης οδηγούν μοιραία την συζήτηση και σε αυτόν.

ΥΠΕΞ Δανίας

“Στοματικό σεξ ή τέλος η καριέρα σου”

Η συζήτηση για τον σεξισμό και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις έχει ανάψει για τα καλά στην Δανία. Ο διάλογος για τα συγκεκριμένα ζητήματα άνοιξε όταν η πασίγνωστη παρουσιάστρια Σόφι Λίντε αποκάλυψε πως ο τότε εργοδότης της, της ζήτησε στοματικό σεξ αλλιώς όπως της είπε θα τελειώσει η καριέρα της.

Σόφι Λίντε

Περισσότερες από 300 γυναίκες υπέγραψαν μια επιστολή διαμαρτυρίας και στήριξης της Λίντε στην οποία ανέφεραν ότι στην πολιτική ζωή της χώρας κυριαρχεί ο σεξισμός. Την επιστολή υπέγραφαν και πρώην ή νυν μέλη κοινοβουλευτικών κομμάτων.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου