ΔΙΕΘΝΗ

Νέα Ζηλανδία: Αεροπορική εταιρεία προσφέρει «πτήσεις στο άγνωστο» για να δελεάσει ταξιδιώτες

νέα-ζηλανδία-αεροπορική-εταιρεία-προ-837190

Η χώρα αποτελεί ένα από τα παραδείγματα προς μίμηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η πανδημία, πέρα από την ησυχία μας και την κοινωνική επαφή, μας έχει στερήσει και κάτι άλλο σημαντικό: τα ταξίδια. Ωστόσο, μια αεροπορική εταιρεία στη Νέα Ζηλανδία αποφάσισε να αξιοποιήσει αυτή τη λαχτάρα μας.

Η Air New Zealand φέρνει πίσω το πρόγραμμα Mystery Breaks, όπου οι ταξιδιώτες πληρώνουν ένα σταθερό τέλος για να κλείσουν ένα ολόκληρο πακέτο διακοπών με την αεροπορική εταιρεία και συμφωνούν να μην μάθουν τον προορισμό τους μέχρι δύο ημέρες πριν φύγουν. Ο προορισμός βρίσκεται ενός Ωκεανίας.

Το συγκεκριμένο πακέτο ξεκινά από από 350 ευρώ και αφήνεται στην ανάγκη (και την τσέπη) του ταξιδιώτη κατά πόσο οι επικείμενες διακοπές του θέλει να είναι οικονομικές ή πολυτελείς. Φυσικά, επιλέγουν και τις ημερομηνίες που είναι διαθέσιμοι να ταξιδέψουν ή να αποκλείσουν τις περιοχές που δεν επιθυμούν να δουν.

Η Νέα Ζηλανδία κατάφερε προς στιγμήν να «διώξει» τον κορονοϊό εκτός συνόρων και οι πολίτες της μπορούν να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν (εκτός από μερικές πολιτείες της Αυστραλίας) χωρίς να υποστούν μέτρα περιορισμού ή καραντίνα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας, η χώρα είχε συνολικά 1.531 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού εντός των συνόρων της και μόλις 25 θανάτους.

Ενώ τα σύνορα της χώρας παραμένουν κλειστά για σχεδόν όλους τους επισκέπτες, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την τόνωση του τουριστικού τομέα είναι η ενθάρρυνση των ντόπιων να ταξιδεύουν στο εσωτερικό.

Πηγή: CNN

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου