ΔΙΕΘΝΗ

Κορονοϊός-Βρετανία: Ο Τζόνσον επαναφέρει την απαγόρευση σεξ σε ζευγάρια που δεν μένουν μαζί

κορονοϊός-βρετανία-ο-τζόνσον-επαναφέ-839501

H Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι ζευγάρια στη Βρετανία που ζουν χωριστά σε περιοχές κάτω από αυστηρότερους περιορισμούς μπορούν να συναντηθούν μόνο σε εξωτερικούς χώρους, εκτός αν βρίσκονται σε “social bubble”.

Και εάν η προοπτική συναντήσεων μόνο για εξωτερικούς χώρους δεν είναι αρκετά ζοφερή, ο επίσημος εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον διευκρίνισε ότι δεν θα μπορούν καν να αγγίξουν ο ένας τον άλλον βάσει των κανόνων κοινωνικής απόστασης!

Με πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού της Αγγλίας να ζει σε περιοχές που χαρακτηρίζονται ως “υψηλού” ή “πολύ υψηλου” κινδύνου, οι κανόνες που περιγράφονται από ορισμένους ως “απαγόρευση του σεξ” θα μπορούσαν να σπάσουν τις καρδιές πολλών, γράφει ο Guardian.

Ωστόσο, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει επικρίσεις για το γεγονός ότι δεν συμπεριέλαβε εξαίρεση για άτομα σε “σταθερή σχέση” που δεν ζουν μαζί. Οι κατευθυντήριες γραμμές κοινωνικής απόστασης της βρετανικής κυβέρνησης αναφέρουν ότι “δεν χρειάζεται να απομακρυνθείτε κοινωνικά από κανέναν στο νοικοκυριό σας” ή από “κάποιον με τον οποίο έχετε σχέση”.

Αλλά αυτή η εξαίρεση δεν έχει μεταφερθεί στο νέο σύστημα των τριών επιπέδων.

15.650 νέα ημερήσια κρούσματα

Να σημειωθεί πως η Βρετανία κατέγραψε τις τελευταίες 24 ώρες 15.650 νέα ημερήσια κρούσματα της COVID-19, λιγότερα από τα κρούσματα που ανακοίνωσαν οι βρετανικές αρχές μια μέρα νωρίτερα (18.980).

Άλλοι 136 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 28 ημέρες από τη στιγμή που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, σύμφωνα με τα τελευταία ημερήσια στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου