ΔΙΕΘΝΗ

Σάλος στη Βραζιλία: Γερουσιαστής έκρυβε χρήματα στα… οπίσθιά του

σάλος-στη-βραζιλία-γερουσιαστής-έκρυ-840003

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί στην Βραζιλία όταν διαπίστωσαν ότι ο γερουσιαστής Σίκο Ροντρίγκες έκρυβε χρήματα στα… οπίσθιά του. Η περίεργη αυτή «ανακάλυψη» έγινε κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης των αρχών σχετικά με την κακοδιαχείριση πόρων που προορίζονταν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Σίκο Ροντρίγκες εκπροσωπεί την Πολιτεία Ροράιμα στη Γερουσία της Βραζιλίας. Έχει επιλεγεί ως αντιπρόεδρος για την εφαρμογή του προγράμματος της κυβέρνησης του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρο, ο οποίος εξελέγη υποσχόμενος ότι θα βάλει τέλος στη διαφθορά.

Σε μια ανακοίνωσή του ο γερουσιαστής επιβεβαίωσε ότι έγινε έρευνα στο σπίτι του, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Ο Σίκο Ροντρίγκες αρνήθηκε όμως ότι έχει διαπράξει οτιδήποτε επιλήψιμο, τονίζοντας ότι είναι «καθαρός» στα 30 χρόνια της πολιτικής καριέρας του.

Το γραφείο του δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα να σχολιάσει την πληροφορία για τα χρήματα που φέρεται να βρέθηκαν στο πίσω μέρος του παντελονιού του. Το περιστατικό έχει απασχολήσει πολλές μεγάλες εφημερίδες της Βραζιλίας, επικαλούμενες μη κατονομαζόμενες πηγές.

Από την πλευρά της, η ομοσπονδιακή αστυνομία απέφυγε επίσης να σχολιάσει, επικαλούμενη το απόρρητο της έρευνας. Χθες, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, είχε ανακοινώσει ότι έκανε έρευνες για την πιθανή κατάχρηση πόρων που προορίζονταν για τη Γραμματεία Υγείας της Ροράιμα, με σκοπό να τους διαθέσει για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο πρόεδρος Μπολσονάρο δήλωσε σήμερα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, ότι η αστυνομική επιχείρηση είναι η απόδειξη ότι η κυβέρνησή του πολεμά τη δωροδοκία. «Δεν υπάρχει διαφθορά στην κυβέρνησή μου και καταπολεμούμε τη διαφθορά, όπου και αν βρίσκεται», είπε στους υποστηρικτές του, έξω από την προεδρική κατοικία.

Σημειώνεται ότι ο γιος του προέδρου της Βραζιλίας βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας για διαφθορά στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Στις αρχές του έτους ο υπουργός Δικαιοσύνης Σέρτζιο Μόρο, ένας δημοφιλής πρώην δικαστής, παραιτήθηκε ισχυριζόμενος ότι ο πρόεδρος επιχείρησε να παρέμβει σε μια έρευνα για προσωπικό του όφελος, κάτι που ο Μπολσονάρο διαψεύδει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου