ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πυγμαχία: Το μεγαλύτερο ματς στην ιστορία κράτησε 110 γύρους

πυγμαχία-το-μεγαλύτερο-ματς-στην-ιστο-847828

Στις 6 Απριλίου του 1893 ο Andy Bowen και o Jack Burke πυγμάχησαν στον μεγαλύτερο αγώνα σε διάρκεια που έχει γίνει ποτέ. Στην Λουϊζιάνα της Νέας Ορλεάνης το ματς κράτησε για επτά ώρες και 19 λεπτά όπου έγιναν 110 γύροι!

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 21:00 το βράδυ και τελείωσε την επόμενη μέρα νωρίς το πρωί. Το έπαθλο ήταν 2,500 δολάρια και και ο τίτλος του πρωταθλητή στην lightweight κατηγορία. Ο Burke ήταν το φαβορί και κατάφερε να κερδίσει τους πρώτους 25 γύρους, αλλά ο “Iron” Bowen όπως τον αποκαλούσαν δεν τα παρατούσε.

Στον 25ο γύρο ο Burke έπεσε αλλά σηκώθηκε ξανά! Σε κάποιο σημείο του αγώνα τα χέρια του Burke είχαν σπάσει και οι δύο αθλητές ήταν σε απελπιστική κατάσταση από την κούραση.

Ο περισσότερος κόσμος αποχώρησε μετά τα μεσάνυχτα ενώ όσοι έμειναν στην αρένα κοιμόντουσαν στις καρέκλες. Στον 108ο γύρο οι δύο πυγμάχοι έκαναν γύρους χωρίς να χτυπιούνται. Όταν το νούμερο των γύρων έφτασε στο 110(!) ο ρέφερι John Duddy αποφάσισε να σταματήσει το ματς ως ισοπαλία και οι δύο αθλητές μοιράστηκαν το έπαθλο.

Αυτός ο αγώνας καταγράφηκε ως ο μεγαλύτερος σε διάρκεια ιστορικά στην πυγμαχία.

sport24.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου