ΔΙΕΘΝΗ

Τόκιο: Ένας ουρανοξύστης σε σχήμα δάδας θα γίνει το ψηλότερο κτίριο της Ιαπωνίας

τόκιο-ένας-ουρανοξύστης-σε-σχήμα-δάδα-848671

Ένας ουρανοξύστης στο Τόκιο εμπνευσμένος από το σχήμα της δάδας είναι μάλλον το ψηλότερο κτίριο της Ιαπωνίας.

Ο ουρανοξύστης ύψους 390 μέτρων εμπνευσμένος από έναν φλεγόμενο πυρσό, αναμένεται να γίνει το ψηλότερο κτίριο της Ιαπωνίας, όταν ολοκληρωθεί, το 2027. Το κτίριο βρίσκεται σε μια καινούργια πλατεία γεμάτη φυτά στο Τόκιο. Η εν λόγω περιοχή θα παρέχει στους επισκέπτες την πανοραμική θέα στην πρωτεύουσα και στο κοντινό Όρος Φούτζι.

Παρόλο που το έργο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2016, η κατασκευαστική ακινήτων Mitsubishi Estate παρουσίασε μόλις αυτόν τον μήνα τον νέο της σχεδιασμό εμπνευσμένο από τη δάδα. Το όνομα του κτιρίου ανακοινώθηκε την Πέμπτη και θα είναι το Torch Tower. Η κατασκευή αποτελεί μέρος της ευρύτερης ανοικοδόμησης στην περιοχή.

Ο ουρανοξύστης έχει πάνω από 63 ορόφους και προορίζονται να χρησιμοποιηθούν ως χώροι γραφείων, αλλά και ως καταστήματα και εστιατόρια, ενώ θα υπάρχει μια μεγάλη αίθουσα 2.000 θέσεων.

Οι επάνω όροφοι του κτιρίου θα φιλοξενήσουν ένα ξενοδοχείο με περίπου 100 δωμάτια, ενώ η ’’φλόγα” της δάδας θα μετατραπεί σε περιοχή παρατήρησης που θα ονομάζεται sky hill. Το σχέδιο θεωρήθηκε ως «ο πυρσός που φωτίζει τον κόσμο», σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου.

Πηγή: www.lifo.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου