ΔΙΕΘΝΗ

Αποκαλύψεις για την υπόθεση Μαντλίν: Ο Γερμανός παιδόφιλος είχε συνεργό

αποκαλύψεις-για-την-υπόθεση-μαντλίν-ο-850439

Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την κορυφαία ερευνητική τηλεοπτική εκπομπή της Πορτογαλίας, ο βασικός ύποπτος της υπόθεσης, Κρίστιαν Μπρίκνερ, υποψιάζεται ότι είχε συνένοχο στην απαγωγή και δολοφονία του μικρού παιδιού στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας το 2007.

Σύμφωνα με αναφορές, οι ντετέκτιβ αναζητούν έναν δεύτερο γερμανό περιπλανώμενο που ζούσε κοντά στην Praia da Luz τη στιγμή που το 3χρονο παιδί εξαφανίστηκε από το διαμέρισμα όπου έκανε διακοπές η οικογένεια.

Και τώρα η εκπομπή Sexta As 9 της Πορτογαλίας αναμένεται να αποκαλύψει την Παρασκευή το βράδυ ότι οι ντετέκτιβ πιστεύουν ότι ο Μπρίκνερ είχε βοήθεια όταν άρπαξε τη Μαντλίν από το κρεβάτι της, προκαλώντας ένα παγκόσμιο κυνήγητο.

“Οι Γερμανοί ντετέκτιβ επιβεβαίωσαν την υποψία ότι ο Κρίστιαν Μπρίκνερ είχε συνεργό”

Η παρουσιαστρια της εκπομπής, Sandra Felgueiras, σύμφωνα με την Daily Mail δήλωσε πως “οι Γερμανοί ντετέκτιβ επιβεβαίωσαν την υποψία ότι ο Κρίστιαν Μπρίκνερ είχε συνεργό”.

Στην εκπομπή μιλά και ο δικηγόρος του, Friedrich Fuelcher, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο πελάτης του έχει γίνει αποδιοπομπαίος τράγος από τους γερμανούς εισαγγελείς και σημειώνει ότι ο κύριος μάρτυρας των γερμανικών αρχών, Helge Brusching, είναι καταδικασμένος εγκληματίας και ως εκ τούτου αναξιόπιστος.

Ο εισαγγελέας Hans Christian Wolters λέει στη δημοσιογράφο ότι έχει ουσιαστικά στοιχεία ότι η Μαντλίν είναι νεκρή. Ωστόσο, οι αναφορές δείχνουν ότι οι ντετέκτιβ θέλουν να μιλήσουν με έναν Γερμανό άντρα που πιστεύεται ότι ήταν πρώην φίλος του Μπρίκνερ τη στιγμή της εξαφάνισης της Μαντλίν.

Ο περιπλανώμενος γερμανός ζούσε σε ένα τροχόσπιτο κοντά σε μια απομακρυσμένη δεξαμενή, εννέα μίλια από την Praia da Luz, σε μία περιοχή που ονομάζεται Barragem de Bravura. Η περιοχή ερευνήθηκε τις ημέρες μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν αλλά τοπικές ειδήσεις ανέφεραν ότι η αστυνομία πέρασε μόνο δύο ώρες εκεί και η λίμνη δεν ερευνήθηκε από δύτες της αστυνομίας.

Σύμφωνα με ένα σημείωμα που βρέθηκε στην Praia da Luz το σώμα της Μαντλιν είχε απορριφθεί στη δεξαμενή Barragem da Bravura. Το μήνυμα γράφτηκε στα Πορτογαλικά και παραδόθηκε στην αστυνομία ένα χρόνο μετά την εξαφάνισή του άτυχου παιδιού.

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για παραβάσεις περι ναρκωτικών, ζούσε σε εξοχικό σπίτι μόλις 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από το διαμέρισμα διακοπών της οικογένειας της Μαντλίν στην Praia da Luz από όπου εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007, και στοιχεία κινητού τηλεφώνου τοποθετούν τον Μπρίκνερ στο τουριστικό χωριό τη νύχτα που η Μαντλίν εξαφανίστηκε.

Ο ίδιος, όπως αναφέρει η Daily Mail, έχει συνδεθεί με μια σειρά παραβιάσεων σε όλο το πορτογαλικό τουριστικό θέρετρο και έχει καταδικαστεί για βιασμό ηλικιωμένου Αμερικανού τουρίστα στο θέρετρο, αν και η ποινή δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Επίσης, έχει καταδικαστεί για σειρά εγκλημάτων σεξουαλικού περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επίθεσης σε παιδιά.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου