ΔΙΕΘΝΗ

Aποκαλύπτεται άθελα του ο καπετάνιος

aποκαλύπτεται-άθελα-του-ο-καπετάνιος-389020

Πλησίασε πολύ κοντά στο νησάκι Τζίλιο για τον περιβόητο «χαιρετισμό» γιατί «του τα είχαν πρήξει» και μόλις κατάλαβε ότι είχε πάρει κλίση το πλοίο, το εγκατέλειψε. Τις εξομολογήσεις αυτές τις κάνει ο ίδιος ο καπετάνιος του Costa Concordia, Φραντσέσκο Σκετίνο, όπως προκύπτει από τις τηλεφωνικές υποκλοπές που δημοσιεύει σήμερα κατ αποκλειστικότητα η Repubblica στην ιστοσελίδα της.

Ο Φραντσέσκο Σκετίνο αποκαλύπτεται άθελα του μέσα από τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Κατά τη συνομιλία του με κάποιο Φαμπρίτσιο, λίγες ώρες μετά το ναυάγιο, ο Σκετίνο ενοχοποιεί για την απόφαση της προσέγγισης έναν από τους μάνατζερ της πλοιοκτήτριας εταιρείας, Costa Cruises χωρίς να τον κατονομάζει:

«Κάποιος άλλος στην θέση μου δεν θα ήταν τόσο καλόβολος και (δεν θα περνούσε) από κει…μου τα είχαν πρήξει, πέρνα, πέρνα…Ο βράχος ήταν εκεί αλλά δεν εμφανίστηκε στα όργανα που είχα και πήγα εκεί…για να ικανοποιήσω τον μάνατζερ»”. λέει ο Σκετίνο, ρίχνοντας το φταίξιμο για την μανούβρα σε κάποιο στέλεχος της εταιρείας το οποίο δεν κατονομάζεται και φέρεται να επέμενε να περάσει το κρουαζιερόπλοιο κοντά από το νησί Τζίλιο.

Μπορεί αυτό το κομμάτι της συνομιλίας να επιβεβαιώνει τα όσα έχει υποστηρίξει μέχρι στιγμής στην ανάκριση ο καπετάνιος, ότι δηλαδή δεν ήταν δική του έμπνευση ο περιβόητος «χαιρετισμός».

H συνέχεια ωστόσο είναι λίαν επιβαρυντική, αφού σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σκετίνο ακούγεται να λέει: «Όταν κατάλαβα ότι άρχισε να παίρνει κλίση το πλοίο…κατέβηκα».

Για… κακή του τύχη ο καπετάνιος δεν αντελήφθηκε ότι μετά την σύλληψή του, το Σάββατο, στις 14 Ιανουαρίου, δηλαδή την επομένη του ναυαγίου, οι αρχές είχαν γεμίσει κοριούς τον χώρο στον οποίο κρατούνταν, στη φυλακή του Ορμπετέλο, ώστε να «παγιδεύσουν» οποιαδήποτε συνομιλία του (είτε δια ζώσης, είτε μέσω τηλεφώνου).

Πηγή της εισαγγελίας, υποστηρίζει ότι η απόδοση των συνομιλιών είναι αυθεντική και γι αυτό τα εν λόγω στοιχεία θεωρούνται πολύ σημαντικά για τις έρευνες. Ο δικηγόρος του καπετάνιου μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε κάποια διάψευση και απλά περιορίστηκε στο να δηλώσει ότι ο πελάτης του δεν πρόκειται να γίνει «αποδιοπομπαίος τράγος».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου