ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη ο εκκεντρικός επιχειρηματίας Τζον Μακάφι: Φορούσε γυναικείο εσώρουχο αντί για μάσκα

συνελήφθη-ο-εκκεντρικός-επιχειρηματ-752288

Στην σύλληψη του μεγιστάνα τεχνολογίας Τζον Μακάφι προχώρησαν οι Αρχές της Νορβηγίας, επειδή αρνήθηκε να φορέσει μια ιατρικά πιστοποιημένη μάσκα αντί για το μαύρο γυναικείο εσώρουχο που φορούσε στο πρόσωπό του.

Ο Μακάφι, που έβγαλε εκατομμύρια με το λογισμικό προστασίας από ιούς που φέρει το όνομά του, έκανε μια ανάρτηση χθες στο Twitter όπου ανέφερε ότι κρατήθηκε από τις νορβηγικές Αρχές που δεν εντυπωσιάστηκαν από την μάσκα που είχε φτιάξει από ένα γυναικείο εσώρουχο και συγκεκριμένα ένα στρινγκ. Η σύζυγός του, Τζάνις Μακάφι, κατέφυγε στην σελίδα του στο Twitter λίγες ώρες αργότερα και επιβεβαίωσε πως είχε τεθεί υπό σύλληψη ενώ η ίδια σε κράτηση. Το ζευγάρι μοιράστηκε επίσης αρκετές φωτογραφίες που δείχνουν την μάσκα – ένα δαντελένιο μαύρο γυναικείο εσώρουχο. «Επιμένω ότι είναι το το ασφαλέστερο διαθέσιμο και αρνούμαι να φορέσω οτιδήποτε άλλο – για χάρη της υγείας μου» δήλωσε ο 74χρονος Τζον Μακάφι.


Ο επιχειρηματίας συνελήφθη όταν αρνήθηκε να φορέσει μια ιατρικά πιστοποιημένη μάσκα

Ο Μακάφι γνωστοποίησε για πρώτη φορά την κράτησή του σε ένα tweet που έλεγε πως έπρεπε να μειώσει τον χρόνο συνάντησης με την ομάδα του που ονομάζεται «Κοκκινοσκουφίτσα». «Τετριμμένο ζήτημα, αλλά περιμένουμε να φτάσουν τα υψηλόβαθμα στελέχη» έγραψε ενώ λίγο αργότερα έκανε γνωστό πως ακύρωσε την συνάντηση, μαζί με μία φωτογραφία που τον δείχνει να γελά δίπλα σε έναν αξιωματικό.

Με τις ευλογίες της συζύγου του, φόρεσε την αυτοσχέδια μάσκα

Η σύζυγός του ξεκίνησε στην συνέχεια να κάνει tweets από τον λογαριασμό του, γράφοντας: «Θα διαχειριστώ τον λογαριασμό του Τζον έως ότου δραπετεύσει (συνήθης μέθοδος), δωροδοκήσει κάποιον (πολύ γρήγορο – μπορεί να βγει σε λίγες ώρες), προσλάβει τον σωστό δικηγόρο (θα βγει σε μερικές ημέρες) ή γίνει φύλακας της φυλακής, που σημαίνει ότι θα πρέπει να τον εξαναγκάσουμε να φύγει».

Στην συνέχεια μοιράστηκε ένα μήνυμα υποστήριξης για τον σύζυγό της και την επιλογή του για την μάσκα προσώπου. «Μάσκα στρινγκ. Δεν ανακυκλώνει το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέει ο Τζον, όπως με τις άλλες μάσκες (Τα άτομα με προβλήματα αναπνοής εξαιρούνται από την χρήση μάσκας επειδή οι μάσκες επηρεάζουν την αναπνοή» έγραψε και πρόσθεσε: «Οι μάσκες σταματούν τα βακτήρια. Όχι οι ασθενείς με ιό. Συνελήφθη γι’ αυτό που πιστεύει. Σ’ ευχαριστώ αγάπη μου».

Η Τζάνις είπε ότι αρνήθηκε επίσης να φορέσει μια ιατρικά πιστοποιημένη μάσκα πάνω από την δική της αυτοσχέδια μάσκα, αλλά οι Αρχές επέλεξαν να μην την συλλάβουν. Περίπου πέντε ώρες αργότερα, η Τζάνις δημοσίευσε ένα βίντεο σε μια αίθουσα αναμονής σε κέντρο κράτησης, όπου κατά κάποιον τρόπο κατάφερε να πάρει στα χέρια της δύο μπουκάλια σαμπάνιας. «Ο Τζον είναι το μόνο άτομο που ξέρω πως μπορεί να σου βρει σαμπάνια ενώ βρίσκεται υπό κράτηση» έγραψε.

Μακρά ιστορία με τις Αρχές

Ο Τζον Μακάφι, που γεννήθηκε το 1945 σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ σε βρετανικό έδαφος, έχει μια μακρά ιστορία με την επιβολή του νόμου σε διάφορες χώρες. Έγινε πρωτοσέλιδο το 2012, όταν οι αρχές ανακοίνωσαν πως καταζητούνταν ως «άτομο ενδιαφέροντος» για την δολοφονία του γείτονά του στο Μπελίζ.

Ο εκκεντρικός εκατομμυριούχος αργότερα εντοπίστηκε στην Γουατεμάλα, όπου ισχυρίστηκε ότι ζητούσε πολιτικό άσυλο. Στην συνέχεια συνελήφθη επειδή εισήλθε στην χώρα παράνομα και τελικά απελάθηκε στις ΗΠΑ. Οι αξιωματούχοι στο Μπελίζ δεν άσκησαν ποτέ κατηγορίες εναντίον του Μακάφι κατά την έρευνά τους για την δολοφονία του γείτονά του.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου