ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Μεγάλη εταιρεία ντελίβερι δίνει άδεια περιόδου στις γυναίκες υπαλλήλους

ινδία-μεγάλη-εταιρεία-ντελίβερι-δίνε-752587

Μια από τις πιο αναγνωρίσιμες εταιρείες ντελίβερι στην Ινδία ανακοίνωσε πως αποφάσισε να χορηγεί 10 ημέρες «άδεια περιόδου» το χρόνο στις γυναίκες υπαλλήλους της.

Στην ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας το Σάββατο, η εταιρεία Zomato, ιδρυτής και πρόεδρος της οποίας είναι ο Ντίπιντερ Γκογιάλ, σημειώνει πως διεμφυλικοί και γυναίκες οφείλουν να δικαιούνται μια ημέρα αδείας σε κάθε έμμηνο ρύση.

Καμιά γυναίκα «δεν θα πρέπει να νιώθει ντροπή»

Η Zomato είναι μια από τις πρώτες εταιρείες στην Ινδία, σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNN, που προχωρά σε μια τέτοια κίνηση, για ένα θέμα ταμπού στην αχανή χώρα της Ανατολής.

«Στη Zomato, θέλουμε να ενισχύσουμε την κουλτούρα της εμπιστοσύνης, της αλήθειας και της αποδοχής» λέει ο Γκογιάλ στην ανακοίνωση προς του εργαζόμενους, η οποία και δημοσιεύτηκε για ευνόητους λόγους.

«Δεν θα έπρεπε να νιώθει κανείς ντροπή ή να στιγματίζεται όταν κάνει αίτηση για “άδεια περιόδου”. Πρέπει να νιώθει ελεύθερος να πει στους ανθρώπους ή σε εσωτερικές ομάδες, πως βρίσκεται σε άδεια περιόδου για το υπόλοιπο της ημέρας» συνεχίζει ο Ινδός επιχειρηματίας.

Όπως λέει ο CEO από την Ινδία «πρόκειται για ένα μέρος της ζωής και ενώ δεν αντιλαμβανόμαστε πλήρως τι περνούν οι γυναίκες, χρειάζεται να τις εμπιστευόμαστε όταν λένε πως χρειάζονται ξεκούραση». Ο Ινδός συνεχίζει λέγοντας πως γνωρίζει ότι «οι πόνοι της περιόδου είναι πολλοί επίπονοι για πολλές γυναίκες» και συμπληρώνει πως «οφείλουμε να τις υποστηρίξουμε αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον συνεργασίας».

Θέμα ταμπού η έμμηνος ρύση στην Ινδία

Το δημοσίευμα του CNN σημειώνει πως η έμμηνος ρύση είναι ένα θέμα ταμπού στην Ινδία, ενώ σε κάποιες περιοχές της χώρας, οι γυναίκες απαγορεύεται να μαγειρέψουν ή να ακουμπήσουν το οτιδήποτε όταν έχουν περίοδο, καθώς θεωρούνται «βρόμικες».

Η πολιτεία Μπιχάρ της Ινδίας πέρασε πρόσφατα νόμο, όπου οι γυναίκες δικαιούνται δυο ημέρες άδεια το μήνα για τις δύσκολες μέρες, για «βιολογικούς λόγους». Ωστόσο, σε ομοσπονδιακό επίπεδο, η Ινδία δεν έχει λάβει κάποια πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου