ΔΙΕΘΝΗ

Βηρυτός: Ξένοι εργάτες αγνοούνται από την έκρηξη – Δυσκολία στην αναγνώριση σωρών

βηρυτός-ξένοι-εργάτες-αγνοούνται-από-752653

Πονοκέφαλο δημιουργεί στις αρχές του Λιβάνου στην Βηρυτό το γεγονός πως ακόμη υπάρχουν αρκετοί αγνοούμενοι από την φονική έκρηξη που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Το βασικότερο πρόβλημα είναι ωστόσο, πως ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι και πολλοί ξένοι εργάτες και οδηγοί φορτηγών, οι οποίοι ενδέχεται να είναι ανάμεσα στα θύματα των εκρήξεων. Αυτό περιπλέκει περαιτέρω τις προσπάθειες να αναγνωριστούν τα πτώματα, όπως τόνισε και ο περιφερειάρχης της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

«Υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι. Είναι οδηγοί φορτηγών και αλλοδαποί εργαζόμενοι», σημείωσε ο Μαρουάν Αμπούντ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αλ Τζαντίντ. «Κανείς δεν μπορεί να τους αναγνωρίσει· πρόκειται για δύσκολο καθήκον που θα πάρει καιρό».

Η κυβέρνηση της Συρίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τουλάχιστον οι 45 από τους 158 ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στις εκρήξεις της Βηρυτού ήταν Σύροι. Οι Σύροι αποτελούν τη μεγάλη πλειονότητα των ξένων εργατών στον Λίβανο. Απασχολούνται κυρίως στους τομείς των κατασκευών, της γεωργίας και των μεταφορών.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου