ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 20 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως

κορωνοϊός-ξεπέρασαν-τα-20-εκατ-τα-κρούσ-752697

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ξεπέρασαν τη Δευτέρα τα 20 εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα το πρακτορείο Reuters, με τα μισά από αυτά να έχουν καταγραφεί σε ΗΠΑ, Βραζιλία και Ινδία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σημειώνει μάλιστα πως ο κορωνοϊός έχει μολύνει τουλάχιστον τετραπλάσιο αριθμό ανθρώπων από εκείνον που προσβάλλεται κάθε χρόνο από σοβαρή μορφή γρίπης.

Οι νεκροί από την ασθένεια Covid-19, την οποία προκαλεί ο κορωνοϊός, έχουν ξεπεράσει τους 728.000, είναι δηλαδή ήδη περισσότεροι από τα θύματα της γρίπης σε ετήσια βάση.

Η καταμέτρηση του πρακτορείου, που βασίζεται σε κυβερνητικά στοιχεία, δείχνει ότι η ασθένεια επιταχύνεται. Χρειάστηκαν περίπου έξι μήνες προκειμένου τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού να φτάσουν τα 10 εκατομμύρια και μόλις 43 ημέρες για να διπλασιαστούν, στα 20 εκατομμύρια.

Στη Λατινική Αμερική οι περισσότερες μολύνσεις από τον κορωνοϊό

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα επίσημα στοιχεία υποεκτιμούν τόσο τις μολύνσεις όσο και τους θανάτους από τον νέο κορωνοϊό, ιδίως στις χώρες εκείνες που έχουν περιορισμένες δυνατότητες διεξαγωγής εξετάσεων.

Η πανδημία επιταχύνεται ταχύτερα στη Λατινική Αμερική, όπου μόνο τη Δευτέρα καταγράφεται το 28% των κρουσμάτων και πάνω από το 30% των θανάτων. Το Σάββατο άλλωστε, η Βραζιλία ξεπέρασε τους 100.000 θανάτους από τον κορωνοϊό.

Διχογνωμία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Καθώς το πρώτο κύμα του ιού ακόμη δεν έχει φτάσει στην κορύφωσή του σε ορισμένες χώρες, ενώ σε άλλες παρατηρείται αναζωπύρωση, οι κυβερνήσεις εμφανίζονται διχασμένες στην αντιμετώπιση του προβλήματος: ορισμένες επαναφέρουν τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα ενώ άλλες συνεχίζουν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς μετάδοσης του νέου κορωνοϊού.

Οι ειδικοί εκτιμούν επίσης ότι το δίλημμα για το τι θα γίνει με τα σχολεία, την εργασία και την κοινωνική ζωή θα συνεχιστεί –μαζί με τους περιορισμούς– μέχρι να βρεθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο. Σε όλον τον κόσμο σήμερα αναπτύσσονται περισσότερα από 150 εμβόλια έναντι του κορωνοϊού, με τα 25 από αυτά να βρίσκονται στη φάση των κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους.

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Μακράν το βαρύτερο πλήγμα με 162.604 θανάτους συνολικά

γυναίκες σε κάγκελα

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες Κυριακή 496 θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού σε 24 ώρες.

Παράλληλα εντοπίστηκαν άλλα 46.248 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, η οποία βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών των πολιτειών.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου, ο απολογισμός στη χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία έφθασε τους 162.604 νεκρούς επί συνόλου 5,06 εκατομμυρίων ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Κορωνοϊός -Γερμανία: 9.197 θάνατοι συνολικά στη χώρα – Ενας νεκρός σε ένα 24ωρο

αστυνομια νεοι σε πεζουλι

Ακόμη ένας ασθενής υπέκυψε στον κορωνοϊό τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία.

Παράλληλα εντοπίστηκαν άλλα 436 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης να ανέρχεται πλέον τους 9.197 νεκρούς επί συνόλου 216.327 ανθρώπων που προσβλήθηκαν, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Ολα αυτά την ώρα που αρνητές των μέτρων για τον κορωνοϊό, διαδήλωσαν στη Στουτγάρδη.

Κορωνοϊός – Περού: 228 θάνατοι σε 24 ώρες, 21.072 νεκροί στη χώρα – Παρατείνεται η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Οι αρχές του Περού ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι κατέγραψαν τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό νεκρών εξαιτίας του κορωνοϊού ως εδώ.

Ρεκόρ που ανήλθε σε 228, με το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει πλέον τους 21.072, την ώρα που η εξάπλωση συνεχίζεται εξαιτίας της μερικής άρσης των περιοριστικών μέτρων στη χώρα των Άνδεων.

Το νέο ρεκόρ ξεπέρασε κατά 3 θανάτους αυτό που είχε ανακοινωθεί την Παρασκευή. Ορισμένα ΜΜΕ και πολιτικοί της αντιπολίτευσης αμφισβητούν τον επίσημο απολογισμό: εκτιμούν ότι οι νεκροί εξαιτίας της πανδημίας στην πραγματικότητα πλησιάζουν τους 50.000, συνυπολογιζομένων των ύποπτων θανάτων.

478.024 τα κρούσματα του κορωνοϊού

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης ανέρχεται σε 478.024, εκ των οποίων η διάγνωση των 7.012 ανακοινώθηκε χθες Κυριακή από το υπουργείο Υγείας. Το Περού των 33 εκατομμυρίων κατοίκων κατατάσσεται στην τρίτη θέση στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής ως προς τους αριθμούς των θανάτων και των μολύνσεων εξαιτίας της πανδημίας, πίσω από τη Βραζιλία και το Μεξικό.

Η αναζωπύρωση της πανδημίας που διαπιστώνεται στο Περού από τις αρχές Αυγούστου καταγράφεται πέντε εβδομάδες μετά το τέλος των μακρών περιοριστικών μέτρων. Η κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ενισχύσει εκ νέου τα μέτρα της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης και να επεκτείνει την απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, ως και επιβάλλει απαγόρευση εξόδου από το σπίτι τις Κυριακές.

Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα λόγω κορωνοϊού

αγορά με ψάρια

Η περουβιανή οικονομία έχει υποστεί βαρύ πλήγμα εξαιτίας της παρατεταμένης καραντίνας. Την Παρασκευή, σε ορισμένες περιοχές επιβλήθηκαν εκ νέου περιορισμοί, ενώ η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει την κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης, τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και το κλείσιμο των συνόρων ως την 31η Αυγούστου.

Τα εστιατόρια άνοιξαν ξανά τον Ιούλιο, ενώ οι αεροπορικές και οι οδικές μετακινήσεις επιτράπηκαν ξανά εντός της χώρας, όμως τα μαθήματα στα σχολεία ανεστάλησαν για το υπόλοιπο της χρονιάς. Ο περουβιανός Τύπος δημοσίευσε εξάλλου χθες Κυριακή φωτογραφίες πολλών ανθρώπων χωρίς μάσκες σε παραλίες της πρωτεύουσας, μολονότι η χρήση της είναι υποχρεωτική στους δημόσιους χώρους.

Κορωνοϊός – Υεμένη: 515 θάνατοι και 1.802 κρούσματα -Χωρίς δεδομένα για την επιδημιολογική κατάσταση στις εμπόλεμες περιοχές

παιδακια νεκροταφειο στην Υεμένη

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στις περιοχές της εμπόλεμης Υεμένης οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης έφθασε τους 1.804 την Κυριακή, καθώς εντοπίστηκαν επτά νέα.

Σε λακωνική ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε, το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 ανέρχεται σε 515. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αριθμός των ανθρώπων που κρίθηκε πως αποθεραπεύθηκαν έφθασε τους 913.

Χωρίς διαθέσιμα δεδομένα για τον κορωνοϊό στις εμπόλεμες περιοχές

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση του προέδρου Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι τη 10η Απριλίου. Δεν είναι διαθέσιμα δεδομένα για την επιδημιολογική κατάσταση στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των σιιτών ανταρτών Χούθι — θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν — και τμημάτων του υεμενίτικου στρατού που έχουν συμμαχήσει μαζί τους.

Η Υεμένη παραμένει βυθισμένη στον πόλεμο από το 2014, όταν το κίνημα των Χούθι κατέλαβε μεγάλο μέρος της χώρας εφορμώντας από τον βορρά κι εκδιώκοντας την κυβέρνηση του Χάντι από την πρωτεύουσα Σανάα. Η σύρραξη, στην οποία ενεπλάκη τον Μάρτιο του 2015 στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, προκαλεί κατά τα Ηνωμένα Έθνη τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον πλανήτη.

Οργανώσεις αρωγής εκφράζουν φόβους ότι το εύρος της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μάλλον είναι πολύ πιο εκτεταμένο απ’ ό,τι αναγνωρίζει η κυβέρνηση, ενώ το σύστημα υγείας και πολλές υποδομές στην Υεμένη έχουν διαλυθεί έπειτα από χρόνια πολέμου.

Κορωνοϊός: Πλησιάζουν τους 6.000 οι νεκροί στην Τουρκία

Τούρκοι με μάσκες για τον κορωνοϊό

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κότζα γνωστοποίησε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 15 νέοι θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού.

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός ανακοίνωσε και 1.182 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Τουρκία έως αυτό το στάδιο ανέρχεται σε 5.844 νεκρούς επί συνόλου 240.804 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας μέσω Twitter.

Κορωνοϊός: Υποχρεωτική πλέον η χρήση μάσκας στα πιο πολυσύχναστα σημεία του Παρισιού

Πεζή με μάσκα για κορωνοϊό περπατά στην Γαλλία

Οι Παριζιάνοι οφείλουν από την Δευτέρα το πρωί και παρά τον καύσωνα να φορούν μάσκα στις πιο πολυσύχναστες συνοικίες της γαλλικής πρωτεύουσας για την πρόληψη της αναζωπύρωσης του κορωνοϊού.

Το μέτρο αφορά περισσότερους από εκατό δρόμους σχεδόν σε όλα τα διαμερίσματα της πόλης. Πρόκειται κυρίως για τις προκυμαίες του Σηκουάνα, τις πολύ τουριστικές συνοικίες όπως ο Λόφος της Μονμάρτης, τις εμπορικές οδούς.

«Σ’ αυτόν τον δρόμο τη φοράμε, σ’ αυτόν όχι! Πιστεύετε πως έχουν όλοι στο κεφάλι έναν χάρτη του Παρισιού; Και αυτοί οι κακόμοιροι οι τουρίστες, που ήδη δεν έχουμε πολλούς, δεν θα καταλαβαίνουν τίποτε!», αγανακτεί ο Ντιντιέ, που διατηρεί ένα καφέ στην οδό Φομπούρ Σεν-Ντενί.

Για ένα μήνα υποχρεωτική η μάσκα για τον κορωνοϊό

Το μέτρο αυτό, που έχει διάρκεια ενός μήνα, αλλά μπορεί να παραταθεί, ελήφθη, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, για να σταματήσει η νέα διάδοση του ιού που δημιουργεί φόβους για ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Για ορισμένους, η υποχρέωση αυτή, η οποία αποφασίσθηκε σε μια περίοδο καύσωνα, ισοδυναμεί με τιμωρία. Η 24χρονη Καμίλ, πωλήτρια για το καλοκαίρι σ’ ένα κατάστημα βιολογικών προϊόντων της πρωτεύουσας, πιστεύει πως «το να επιβάλλεις τώρα τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, μέσα στον Αύγουστο, μέσα στον καύσωνα, ενώ αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει πριν από μήνες, είναι απλούστατα γελοίο». Όμως αν και πολλοί είναι αυτοί που γκρινιάζουν, σε πολλές από τις προβλεπόμενες ζώνες οι μάσκες ήταν σήμερα το πρωί σαφώς περισσότερες απ’ ό,τι τις προηγούμενες ημέρες, διαπίστωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το παράδειγμα των υπόλοιπων χωρών για την μάσκα

Καθιστώντας υποχρεωτική τη μάσκα, το Παρίσι ακολουθεί το παράδειγμα άλλων γαλλικών πόλεων όπως η Νίκαια, η Μασσαλία ή η Λίλλη, αλλά και άλλων χωρών, από το Βέλγιο μέχρι τη Ρουμανία ή και σχεδόν το σύνολο της Ισπανίας, που από το τέλος Ιουλίου ενίσχυσαν τα υγειονομικά μέτρα.

Από την πλευρά τους, οι Ιταλοί ανησυχούν για την κατάσταση στους ευρωπαίους γείτονές τους. «Γαλλία, Ισπανία, Βαλκάνια: η Ιταλία είναι περικυκλωμένη», προειδοποιεί σήμερα η εφημερίδα Il Corriere della Sera.

Κορωνοϊός: Δέκα νέα κρούσματα στην Κύπρο – Η έκκληση προς τους νέους

Άνδρας με μάσκα περπατά στην Κύπρο

Δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας το υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Τα περιστατικά προέρχονται από σύνολο 2.619 εργαστηριακών διαγνώσεων και αφορούν κυρίως επιβάτες και επαναπατρισθέντες. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται στα 1.252. Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται σε θάλαμο πέντε ασθενείς.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας της Κύπρου απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες και ιδίως τους νέους να αποφεύγουν χώρους μαζικής συγκέντρωσης, αφού σύμφωνα με στοιχεία που λαμβάνονται τις τελευταίες μέρες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η μεγαλύτερη διασπορά του ιού παρατηρείται σε πάρτι και παρόμοιου είδους κοινωνικές συναθροίσεις όπου, όπως αναφέρει, ουσιαστικά ο έλεγχος των παρευρισκόμενων είναι σχεδόν αδύνατος.

Μέσα από σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι από τα επίσημα δεδομένα που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η έξαρση των κρουσμάτων οφείλεται κυρίως σε διασπορά του κορωνοϊού μεταξύ των πολιτών και είναι εγχώριες λοιμώξεις. Από τα στοιχεία προκύπτει επίσης ότι οι πλείστοι φορείς του ιού είναι άτομα νεαρής ηλικίας και δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Το γεγονός αυτό, επισημαίνεται, επιτείνει τις ανησυχίες επειδή αυξάνει τον κίνδυνο της μετάδοσης του ιού, εξαιτίας του γεγονότος ότι άτομα με αυτό το προφίλ έχουν μεγαλύτερη κοινωνική δραστηριότητα και διασπείρουν τον ιό, εν αγνοία τους, σε περισσότερα άτομα και σε μεγαλύτερη γεωγραφική έκταση, στοιχείο που δυσχεραίνει την ιχνηλάτηση.

«Καμπανάκι» ενόψει Δεκαπενταύγουστου

«Παράλληλα», υπενθυμίζει «ενόψει των θρησκευτικών και άλλων εκδηλώσεων που προγραμματίζονται τον Δεκαπενταύγουστο», ότι «στη βάση των ισχυόντων διαταγμάτων απαγορεύεται η διεξαγωγή φεστιβάλ, πανηγυριών και άλλων εκδηλώσεων που προάγουν τη μαζική ανεξέλεγκτη συνάθροιση». Τέλος, συνιστά στους πιστούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τον εκκλησιασμό και να ακολουθούν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Κορωνοϊός: Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων στη Κούβα

Άνδρας με μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό στην Κούβα

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού, συνολικά 93 ανακοίνωσαν οι αρχές της Κούβας, την ώρα που η αύξησή τους στην περιοχή της Αβάνας απειλεί να ακυρώσει την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα καταγράφονται στην πρωτεύουσα –όπου από σήμερα έχει επιβληθεί και πάλι μερική καραντίνα– και στη γειτονική επαρχία Αρτεμίσα. Η περιοχή αυτή έχει απομονωθεί από την υπόλοιπη χώρα στην οποία, εκτός από κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις, δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα εδώ και πάνω από δύο μήνες.

Στην Αβάνα, εστιατόρια, μπαρ και δημόσιες πισίνες έκλεισαν και πάλι, τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς διακόπηκαν και απαγορεύτηκε η πρόσβαση στις παραλίες.

Η σπάνια επιτυχία της Κούβας

Η περίπτωση της Κούβας θεωρήθηκε ως μια σπάνια επιτυχής διαχείριση της πανδημίας τη Λατινική Αμερική, χάρη στην εκτεταμένη ιχνηλάτιση και την απομόνωση των πιθανών ασυμπτωματικών φορέων. Ανησυχία στο υπουργείο Υγείας προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι τα 22 από τα νέα κρούσματα είναι «ορφανά».

«Παρατηρούμε ένα νέο επιδημιολογικό ξέσπασμα που θέτει σε κίνδυνο ολόκληρο τον πληθυσμό», είπε ο υπουργός Υγείας Χοσέ Άνχελ Πόρταλ. Μέχρι σήμερα στην Κούβα έχουν καταγραφεί κάτι λιγότερο από 3.000 κρούσματα και 88 θάνατοι από Covid-19.

Κορωνοϊός: Ανησυχία και στη Δανία – Στο 1,4 ο ρυθμός μετάδοσης του ιού

Αστυνομικός κάνει έλεγχο στα σύνορα Δανίας - Γερμανίας

Η Δανία κατέγραψε νέα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού την προηγούμενη εβδομάδα, με τον ρυθμό μετάδοσης να ανέρχεται σε 1,4, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας.

«Ο ιός κυκλοφορεί μέσα στην κοινωνία μας για μία ακόμη φορά», είπε ο Μάγκνους Χένικε σε δημοσιογράφους.

Την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν μολύνσεις σε 67 από τους 98 δήμους της Δανίας. Η Ααρχους, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, είχε τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων.

Κορωνοϊός-Ιταλία: Εξτρα μέτρα ενόψει Δεκαπενταύγουστου – Τέλος οι βραδινές βόλτες σε παραλίες, μάσκες και σε σκάφη

κοπελα με μαυρη μασκα και φορεμα

Οι ιταλικές αρχές ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας και πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.

Εκλεισαν 100 εμπορικά που δεν τηρούσαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Μόνο κατά τη χθεσινή ημέρα, μετά από σειρά ελέγχων, διατάχθηκε το κλείσιμο 100 εμπορικών επιχειρήσεων στο εσωτερικό των οποίων δεν τύχαιναν σεβασμού οι κανόνες για χρήση μάσκας και τήρηση της ελάχιστης απόστασης του ενός μέτρου μεταξύ των ανθρώπων, την ώρα που υπάρχει αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, φέτος δεν πρόκειται να επιτραπούν οι βραδινές έξοδοι στις παραλίες σε παρέες οι οποίες συνήθιζαν να πίνουν και να συζητούν σχεδόν μέχρι τα χαράματα. Ειδικές αποφάσεις με τις οποίες απαγορεύεται η χρήση των ελεύθερων πλαζ κατά τις νυχτερινές ώρες ελήφθησαν από τη Σικελία μέχρι την κεντρική περιφέρεια Μάρκε και την Απουλία, με πρωτεύουσα το Μπάρι.

Στο θέρετρο της Τσέρβια, στην Αδριατική θάλασσα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί τελικά το καθιερωμένο «θέαμα πυροτεχνημάτων», αλλά με αυστηρά περιορισμένη συμμετοχή τουριστών, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Στη Σικελία, παράλληλα, απαγορεύθηκε η λειτουργία των κλειστών κλαμπ και ντίσκο και πρόκειται να αυξηθούν οι έλεγχοι για την αποφυγή συνωστισμών. Στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης, ο κυβερνήτης Νικόλα Τζινγκαρέτι ανακοίνωσε ότι τα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στο εξής θα πραγματοποιούνται σε όλους τους πολίτες που φθάνουν από χώρες «υψηλού κινδύνου».

Μάσκες κορωνοϊού και στα σκάφη

Στην Καμπανία, τέλος, με πρωτεύουσα τη Νάπολι, ο περιφερειάρχης Βιντσέντσο Ντε Λούκα έκανε γνωστό ότι θα ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας και των καραμπινιέρων για να μπορέσει να διαπιστωθεί κατά πόσον οι επιβάτες μικρών και μεγάλων σκαφών φορούν προστατευτική μάσκα.

Κορωνοϊός – Κίνα: 69 νέα κρούσματα στο Χονγκ Κονγκ – Μάχη με την επανεμφάνιση του ιού

Χονγκ Κονγ αστυνομια

Το Χονγκ Κονγκ κατέγραψε σήμερα 69 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα 67 από τα οποία ήταν τοπικής μετάδοσης.

Αυτό, την ώρα που οι αρχές της πρώην βρετανικής επαρχίας αγωνίζονται να θέσουν υπό έλεγχο μια επανεμφάνιση του SARS-CoV-2 τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Από τα τέλη Ιανουαρίου, περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από νέο κορωνοϊό στο Χονγκ Κονγκ, 55 από τους οποίους έχουν πεθάνει από COVID-19. Χθες Κυριακή το Χονγκ Κονγκ είχε καταγράψει 72 νέα κρούσματα.

Κορωνοϊός: 572 νέοι θάνατοι στην Βραζιλία σε 24 ώρες

Οικογένεια Βραζιλιάνων αγκαλιά φορώντας μάσκες για τον κορωνοϊό

Αλλους 572 θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού κατέγραψε η Βραζιλία τις τελευταίες 24 ώρες.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε 572 θανάτους και 23.010 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τους αριθμούς ωστόσο να παρουσιάζονται πάντα μειωμένοι τα σαββατοκύριακα, σε σχέση με τις καθημερινές, λόγω λιγότερων ελέγχων. Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη Βραζιλία ανέρχεται σε 101.049 νεκρούς επί συνόλου 3.035.422 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Πολλοί επιστήμονες στη χώρα η οποία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, θεωρούν πολύ υποτιμημένα τα στοιχεία που ανακοινώνει η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαϊχ Μπολσονάρου, δέχεται σκληρή κριτική από τα ΜΜΕ για την πολιτική που ακολουθεί απέναντι στην πανδημία, καθώς η χώρα έχει ξεπεράσει τους 100.000 θανάτους. Ο ίδιος αντέδρασε με έντονο ύφος προς συγκεκριμένο τηλεοπτικό δίκτυο, ενώ αντί να κάνει κουβέντα για τις ανθρώπινες απώλειες, ανέβασε tweet μόνο για όσους έχουν αναρρώσει.

Κορωνοϊός: Ξεπερνούν τους 52.000 οι νεκροί στο Μεξικό

Σεκιούριτι με μάσκα για τον κορωνοϊό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 292 θανάτους ασθενών εξαιτίας του κορωνοϊού, καθώς και 4.376 κρούσματα.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ανήλθε πλέον σε 52.298 νεκρούς επί συνόλου 480.278 μολύνσεων. Ωστόσο, η μεξικανική κυβέρνηση τονίζει ότι ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό μάλλον στην πραγματικότητα είναι πολύ υψηλότερος από τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί με εργαστηριακές εξετάσεις.

Το Μεξικό καταλαμβάνει την 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Κορωνοϊός: Αλλοι 17 νεκροί στην Αίγυπτο

Επιστήμονας σε εργαστήριο

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 178 κρούσματα μόλυνσης κορωνοϊού.

Πλέον, το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα, ανέρχεται πλέον σε 95.492.

Παρότι αυξημένος σε σχέση με την προηγουμένη, ο αριθμός των μολύνσεων παρέμεινε κάτω από τις 200 για όγδοη συνεχόμενη ημέρα. Τα κρούσματα είχαν αρχίσει να ξεπερνούν τα 200 ημερησίως την 23η Απριλίου, προτού φθάσουν στην κορύφωση (1.774) την 19η Ιουνίου.

Παράλληλα, ακόμη 17 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας να φθάνει έτσι τους 5.009, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Από την άλλη, ακόμη 1.006 άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία, με το σύνολο των ασθενών που έχουν αναρρώσει στην Αίγυπτο να φθάνει τους 52.678, κατά την ίδια πηγή.

Κορωνοϊός: Νέο θλιβερό ρεκόρ θανάτων σε 24 ώρες στην Βικτόρια της Αυστραλίας

Νέοι περπατούν σε γέφυρα στην Μελβούρνη

Η Αυστραλία και η πολιτεία της Βικτόρια, κατέγραψε τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού ως τώρα.

Αν και ο αριθμός των μολύνσεων υποχώρησε σε χαμηλό σχεδόν δύο εβδομάδων, οι θάνατοι κατέγραψαν θλιβερό ρεκόρ, καθώς 19 άτομα έχασαν την ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. Ενώ οι άλλες πολιτείες δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει στοιχεία για τους θανάτους και τα κρούσματα που κατέγραψαν, ήδη ο αριθμός αυτός αποτελεί θλιβερό ρεκόρ για την Αυστραλία.

Πάντως οι αρχές στη Βικτόρια επισήμαναν πως κατέγραψαν 322 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τον μικρότερο αριθμό από την 29η Ιουλίου. Συνολικά, η Αυστραλία έχει καταγράψει ως εδώ περίπου 21.000 μολύνσεις και 314 θανάτους, απολογισμό αισθητά χαμηλότερο από άλλα ανεπτυγμένα κράτη.

Κορωνοϊός-Ρωσία: 70 θάνατοι και 5.118 νέα κρούσματα σε μία μέρα

τεστ για κορωνοίό

Οι ρωσικές αρχές επιβεβαίωσαν 5.118 νέα περιστατικά μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό.

15.001 νεκροί από κορωνοϊό στη Ρωσία

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη Ρωσία έχει ανέλθει σε 892.654, που είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος αριθμός στον κόσμο.

Ο επίσημος αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σε 15.001, μετά τον θάνατο 70 ανθρώπων τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση των Αρχών για τον κορωνοϊό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου