ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 5.000 άτομα σε rave πάρτι στη Γαλλία – Ανησυχία στις αρχές για έξαρση κοροναϊού

πάνω-από-5-000-άτομα-σε-rave-πάρτι-στη-γαλλία-752881

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μεταξύ της νύχτας του Σαββάτου και της σημερινής ημέρας σε μια αγροτική έκταση στο Λοζέρ, στη νότια Γαλλία, για να συμμετάσχουν σε ένα ρέιβ πάρτι στην ύπαιθρο, το οποίο προκάλεσε σοκ στην αγροτική αυτή περιοχή, που έχει σχετικά γλυτώσει από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Το βράδυ του Σαββάτου προς τα μεσάνυχτα, πολλές εκατοντάδες οχήματα κατευθύνθηκαν σε έναν βοσκότοπο στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου του Σεβέν, αψηφώντας τις ισχύουσες υγειονομικές συστάσεις.

Οι συναθροίσεις άνω των 5.000 ανθρώπων απαγορεύονται στη Γαλλία, λόγω της επιδημίας.

Το βράδυ του Σαββάτου προς τα μεσάνυχτα, πολλές εκατοντάδες οχήματα κατευθύνθηκαν σε έναν βοσκότοπο στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου του Σεβέν, αψηφώντας τις ισχύουσες υγειονομικές συστάσεις.

Σύμφωνα με αγρότες, τη δημοτική αρχή και αστυνομικούς, τους οποίους ρώτησε το Γαλλικό Πρακτορείο, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι ήταν παρόντες συνολικά σε αυτήν την απαγορευμένη και παράνομη εκδήλωση, παρά την επέμβαση της αστυνομίας την Κυριακή το πρωί για να εμποδίσει και άλλους νέους να πάρουν μέρος στο πάρτι.

Σήμερα το απόγευμα, οι παριστάμενοι αποχωρούν σταδιακά από το σημείο, αν και 4.500 άνθρωποι παρέμεναν στην περιοχή, σύμφωνα με την περιφέρεια.

Η απομάκρυνση του πλήθους γίνεται σταδιακά και υπό τον έλεγχο των αρχών.

«Έχουν τεθεί σε εφαρμογή όλα τα μέσα προκειμένου να φύγουν από την περιοχή όσο το δυνατόν συντομότερα και υπό όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες ασφαλείας», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η περιφερειάρχης Βαλερί Χατς, με τις αρχές να πρέπει να λάβουν υπόψη τους την παρουσία, επίσης, πολλών τουριστών που παραθερίζουν στη γύρω περιοχή και κυκλοφορούν επίσης στους στενούς δρόμους της.

Σήμερα το πρωί, η περιφέρεια γνωστοποίησε ότι πολλοί συμμετέχοντες δεν ήταν σε κατάσταση να οδηγήσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου