ΔΙΕΘΝΗ

Μάλτα: «Φουντώνουν» ξανά τα κρούσματα κορωνοϊού -Η επιδημιολογική εικόνα που έφερε την ελληνική αντίδραση

μάλτα-φουντώνουν-ξανά-τα-κρούσματα-754549

Η Μάλτα απαγορεύει τις μαζικές συγκεντρώσεις και καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους, έπειτα από αύξηση νέων κρουσμάτων του κορονοϊού, που είχαν μηδενιστεί αρχές Ιουλίου.

Οι υγειονομικές αρχές της Μάλτας ανέφεραν 49 νέα κρούσματα του κορωνοϊού σήμερα, ο δεύτερος υψηλότερος ημερήσιος αριθμός από τότε που εντοπίστηκε το πρώτο περιστατικό στις 7 Μαρτίου.

Εννέα ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία στη Μάλτα. Τα νέα έρχονται την ώρα που η Ελλάδα ανακοίνωσε πως θα δέχεται πολίτες από τη μικρή νησιωτική χώρα μόνο κατόπιν αρνητικού τεστ για τον κορωνοϊό.

Νέα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού στη Μάλτα

Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Αμπέλα έδωσε εντολή για περιορισμούς στις δημόσιες συναθροίσεις και για μέτρα με στόχο να περιοριστεί η άμεση πρόσβαση των πολιτών σε γηροκομεία, με τους επισκέπτες να καλούνται να σταθούν πίσω από πάνελ από πλεξιγκλάς.

«Δεν είναι η ώρα να αποδώσουμε ευθύνες», δήλωσε ο Αμπέλα σε δημοσιογράφους. «Λάβαμε όλα τα μέτρα κατά την πανδημία, λαμβάνοντας υπόψιν το συμφέρον των πολιτών».

Η απόφαση για εκ νέου επιβολή ελέγχων συνιστά απότομη αλλαγή πλεύσης για τη Μάλτα, η οποία στηρίζεται στον τουρισμό για το ένα τρίτο του ΑΕΠ της.

Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων στη Μάλτα

Οι δημόσιες συναθροίσεις θα περιοριστούν σε 100 άτομα σε κλειστές αίθουσες και σε 300 άτομα σε ανοικτούς χώρους. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν περισσότερα κέντρα για τη διενέργεια τεστ.

Οποιος δεν φορά μάσκα σε δημόσιους χώρους θα τιμωρείται με πρόστιμο 50 ευρώ, ενώ οι διοργανωτές μεγάλων εκδηλώσεων κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 3.000 ευρώ.

Η Ιρλανδία, η Λετονία και η Λιθουανία έχουν απαγορεύσει τα ταξίδια από τη Μάλτα ή έχουν επιβάλει περίοδο καραντίνας για τους επισκέπτες από τη νησιωτική χώρα. Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών συνιστούν να αποφεύγονται τα μη απαραίτητα ταξίδια στη Μάλτα.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου