ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

O Σεΐχης του Ντουμπάι έφτιαξε το απόλυτο όχημα επιβίωσης (video)

o-σεΐχης-του-ντουμπάι-έφτιαξε-το-απόλυτ-755160

Το Mercedes-Benz G63 AMG 6×6 είναι ένα τεράστιο όχημα με δυνατότητα κίνησης εκτός δρόμου, αλλά είναι… λίγο σε σύγκριση με αυτό το «αυτοκίνητο». Το όνομά του είναι «Dhabiyan» και είναι σχεδιασμένο από τον συλλέκτη αυτοκινήτων Σεΐχη Hamad Bin Hamdan Al Nahyanby. Το επιβλητικό αυτό κατασκεύασμα (που θυμίζει SUV) είναι ένα κομμάτι Jeep Wrangler, ένα κομμάτι Dodge Dart και ένα μεγάλο κομμάτι από το στρατιωτικό φορτηγό Oshkosh M1075. Οι διαστάσεις του είναι τουλάχιστον επιβλητικές. Έχει μήκος 10,668 μέτρα, 2,499 μέτρα πλάτος και 3,169 μέτρα ύψος και χαρακτηρίζεται από τον δημιουργό του ως το μεγαλύτερο SUV στον κόσμο. Το τετρακύλινδρο τέρας ζυγίζει 24 τόνους.

Το «Dhabiyan» βασίζεται στο στρατιωτικό φορτηγό Oshkosh M1075 από τις ΗΠΑ και διατηρεί τον πετρελαιοκινητήρα της Caterpillar των 15,2 λίτρων (ναι 15.200 κ.εκ.) με ισχύ 600 ίππων. Περισσότερα στοιχεία για τις επιδόσεις δεν έχουν αποκαλυφθεί (μάλλον δεν ενδιαφέρουν κανένα), αλλά πιθανότατα δεν είναι και το ταχύτερο όχημα λαμβάνοντας υπόψη πόσο ζυγίζει.

Για να δημιουργηθεί το μοναδικό και τρομακτικό αυτό κατασκεύασμα, ο Σεΐχης Hamad συγχώνευσε το μπροστινό μέρος ενός φορτηγού της δεκαετίας του ’40, την καμπίνα από το νέο Jeep Wrangler Unlimited, τα φώτα από το Ford Super Duty (ανοιχτό ημιφορτηγό της αγορά των ΗΠΑ) και το πίσω τμήμα από ένα Dodge Dart. Δεν θα μαντέψουμε πόσο κόστισε αυτό το μεγαλοπρεπές δεκάτροχο SUV αλλά μας εντυπωσίασε όχι μόνο οπτικά αλλά γιατί πάνω από όλα κινείται. Το τεράστιο όχημα λέγεται πως εκτίθεται προς το παρόν στο Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου των Εμιράτων.

Ο Σεΐχης Hamad είναι γνωστός για την περίεργη συλλογή αυτοκινήτων του, αν και το «Dhabiyan» είναι αναμφισβήτητα το πιο τρελό δημιούργημά του. Όταν παντρεύτηκε, παράγγειλε και αγόρασε από την Mercedes-Benz μια S Class για κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου (από το εσωτερικό ως τις ζάντες), αυτό του έδωσε το ψευδώνυμο «The Rainbow Sheikh». Είναι επίσης γνωστός για το 64: 1 του Dodge Power Wagon που έχει τέσσερα κλιματιζόμενα υπνοδωμάτια, καθιστικό και μπάνιο.

[newsauto.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου