LIFE STYLE

Η πρώην σύζυγος του Μπέζος έκανε δωρεά ύψους 1,7 δισ. δολ. και άλλαξε όνομα

η-πρώην-σύζυγος-του-μπέζος-έκανε-δωρεά-759424

Η Μακένζι Σκοτ, η πρώην σύζυγος του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της Amazon, Τζεφ Μπέζος, δώρισε το περασμένο έτος 1,7 δισ. δολάρια για τη φυλετική ισότητα, τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας, τη δημόσια υγεία και την αναστροφή της κλιματικής αλλαγής, όπως η ίδια ανακοίνωσε την Τρίτη.

Η Μακένζι, η οποία ήταν προηγουμένως γνωστή ως Μακένζι Μπέζος, ανακοίνωσε επίσης το νέο της επώνυμο, το οποίο είπε ότι προήλθε από το μεσαίο της όνομα.

Πέρυσι, η Σκοτ ​​δεσμεύθηκε να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της μετά το διαζύγιό της με τον Μπέζος, τον πλουσιότερο άνδρα στον κόσμο. Ο χωρισμός της από τον Μπέζος της απέφερε μερίδιο 4% στην Amazon.

«Οπως πολλοί, παρακολούθησα το πρώτο εξάμηνο του 2020 με ένα μείγμα θλίψης και τρόμου», έγραψε στην ανάρτησή της στο Medium.

«Αρχισα να δουλεύω για να ολοκληρώσω τη δέσμευσή μου με την πεποίθηση ότι η ζωή μού είχε αποδώσει δύο περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσαν να έχουν ιδιαίτερη αξία για τους άλλους: τα χρήματα, αλλά και μια πεποίθηση ότι οι άνθρωποι που έχουν βιώσει την ανισότητα είναι οι καλύτεροι για τον σχεδιασμό λύσεων», πρόσθεσε.

Στην ανάρτησή της, η Σκοτ απαριθμούσε συνολικά 116 οργανισμούς στους οποίους έκανε δωρεές. Ανέλυσε επίσης πόσα χρήματα δωρίζει ανά κατηγορία. Τα περισσότερα χρήματα, 587.000.000 δολάρια, πήγαν σε δράσεις για την ισότητα των φυλών, 400.000.000 δολάρια για την οικονομική κινητικότητα και 133.000.000 δολάρια για την ισότητα των φύλων.

Οταν βγήκε το διαζύγιο με τον Μπέζος, το μερίδιο της Μακένζι στην Amazon αποτιμάτο σε 36 δισ. δολάρια. Η περιουσία της έχει αυξηθεί σε πάνω από 60 δισ. δολάρια, καθώς οι μετοχές της Amazon έκαναν άλμα φέτος.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου