ΔΙΕΘΝΗ

Βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους για την Κωνσταντινούπολη από την τουρκική κυβέρνηση

βίντεο-με-ελληνικούς-υπότιτλους-για-τ-760382

Ένα βίντεο που προσπαθεί να δείξει τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Κωνσταντινούπολης ανήρτησε στο Τwitter ο διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής κυβέρνησης Φαχρετίν Αλτούν. Το βίντεο, στο οποίο είναι ιδιαίτερα έκδηλα τα στοιχεία ελληνικού πολιτισμού και ιστορίας, συνοδεύεται από ελληνικούς υπότιτλους και πιθανότατα αποτελεί μια προσπάθεια της τουρκικής κυβέρνησης να απευθύνει πρόσκληση στον ελληνικό τουρισμό μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και όλα όσα ακολούθησαν.

«Η Τουρκία, υπό την υγεσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε πρωτοφανή βήματα προκειμένου να προωθήσει την αρχή της ισοπολιτείας και να διατηρήσει την πολιτιστική και θρησκευτική πολυμορφία του Έθνους μας. Αυτό το επεισόδιο εστιάζει στην Ρωμαίικη Ορθόδοξη Κοινότητα», αναφέρει η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο.

Στο βίντεο μιλά ο Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος, Αρχειοφύλακας του Πατριαρχείου, μία φοιτήτρια της πόλης, ένας ξεναγός και ο πρόεδρος του Ελληνικού Βακουφίου Άγιος Παντελεήμονας στο Κουζγκουντζουκ. Όλοι τους προσπαθούν να αναδείξουν την Πόλη σαν ένα μωσαϊκό πολιτισμών και ανθρώπων, όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζουν αρμονικά μεταξύ τους.

Ιδιαίτερη αναφορά στο βίντεο γίνεται στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι και σε χριστιανικά έθιμα, όπως η ρίψη του Σταυρού, τα Φώτα.

Η ανάρτηση στο Τwitter:

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου