ΔΙΕΘΝΗ

Ο «βασιλιάς» του παγωτού στην Αμερική ήταν Ελληνας: Ενα… σκασμένο λάστιχο τον έκανε δισεκατομμυριούχο

ο-βασιλιάς-του-παγωτού-στην-αμερική-772902

Μια ατυχία στο δρόμο έκανε τον Έλληνα ομογενή Θωμά Καρβέλα δισεκατομμυριούχο και τους Αμερικάνους να παραμιλάνε με το παγωτό του.

Αν κάποιος αναφέρει το όνομα Θωμάς Καρβέλας στην Αμερική, πιθανώς να μην εισπράξει καμιά αντίδραση. Αν όμως πει Tom Carvel τότε όλοι σίγουρα θα αναφωνήσουν: “Παγωτό!”. Πώς όμως το όνομα αυτό έγινε συνώνυμο του παγωτού στην Αμερική;

Ο Θωμάς Καρβέλας ήταν 4 ετών όταν οι γονείς του μετανάστευσαν από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη. Όπως οι περισσότεροι ομογενείς, όταν πια μεγάλωσε, προσπαθούσε να βγάλει τα προς το ζην με χαμαλοδουλειές.

Ένα τρομερά ζεστό σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη, ο Θωμάς δούλευε ως οδηγός μεταφέροντας παγωτό όταν για κακή – ή μήπως καλή; – του τύχη έσκασε το λάστιχο. Το παγωτό κινδύνευε να λιώσει και έτρεξε γρήγορα σε ένα κοντινό κατάστημα για να προμηθευτεί ηλεκτρικό ρεύμα και να σώσει το παγωτό.

Πολύ γρήγορα δημιουργήθηκε τεράστια ουρά, ο Τομ ξεπούλησε το παγωτό και έβγαλε το αδιανόητο για την εποχή ποσό των 3.500 δολαρίων που σε σημερινή αξία ξεπερνούν τα 65.000 δολάρια.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου