Ινδία: Κρούσματα ολικά ανθεκτικής φυματίωσης

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-17, 03:50:18
Ινδία: Κρούσματα ολικά ανθεκτικής φυματίωσης
Ένα είδος φυματίωσης που δεν αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά εντοπίσθηκε στην Ινδία, την Τρίτη κατά σειρά χώρα που σημειώνονται παρόμοια ανίατα κρούσματα της «ολικά ανθεκτικής φυματίωσης».
«Είναι πράγματι ανησυχητικό. Κάθε φορά που εμφανίζεται κάτι τέτοιο υπάρχει άμεση ανάγκη να το ελέγξουμε πριν γίνει εκτεταμένο πρόβλημα» σχολίασε ο Δρ Κένεθ Κάστρο, διευθυντής του τμήματος καταπολέμησης της φυματίωσης στα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).
Συνολικά 12 περιστατικά σημειώθηκαν στη χώρα, όπως αναφέρεται και σε έρευνα Ινδών γιατρών στην επιθεώρηση «Clinical Infectious Diseases», 
Τρεις εκ των ασθενών πέθαναν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η βασική αιτία της εμφάνισης της νόσου είναι η αρχικά κακή ποιότητα περίθαλψης που παρασχέθηκε στους ασθενείς.
Ειδικότερα, παρόλο που η ασθένεια μπορεί να θεραπευτεί με συγκεκριμένα αντιβιοτικά, σε περίπτωση που η θεραπεία διακοπεί ή η δόση μειωθεί, το βακτήριο της ασθένειας πολλαπλασιάζεται εκ νέου, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί στέλεχος της νόσου, μεταλλαγμένο και τις ενίοτε ανθεκτικότερο.
Ανάλογα περιστατικά είχαν αναφερθεί στην Ιταλία το 2003 και στο Ιράν το 2009, ωστόσο το πρόβλημα δεν πιστεύεται ότι εξαπλώθηκε.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Zougla.gr 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
2
=