ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδία: Η αστυνομία ανακάλυψε κρυφό θάλαμο βασανιστηρίων σε κοντέινερ [βίντεο]

ολλανδία-η-αστυνομία-ανακάλυψε-κρυφό-2964

Θάλαμο βασανιστηρίων σε κοντέινερ, που είχαν καλυφθεί εσωτερικά με ηχομονωτικό υλικό και μετατραπεί σε φυλακές, εντόπισαν οι Αρχές στην Ολλανδία.

Αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε επτά κοντέινερ σε μια αποθήκη στο Βάουσε Πλαντάσε, ένα μικρό χωριό στη νοτιοδυτική Ολλανδία κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο στις 22 Ιουνίου και συνέλαβαν έξι Ολλανδούς, υπόπτους για απαγωγές και ομηρία. Όπως ανακάλυψαν έξι από τα κοντέινερ είχαν μετατραπεί σε κελιά φυλακών και αποθήκες όπλων και οργάνων βασανιστηρίων, μεταξύ των οποίων ψαλίδια κλαδέματος, πένσες, και νυστέρια καθώς χειροπέδες στο πάτωμα και στην οροφή, ενώ σ’ ένα εξ’ αυτών υπήρχε και ένα κάθισμα οδοντιάτρου με ζώνες για να δένονται χειροπόδαρα τα θύματα!

Στα κοντέινερ είχαν τοποθετηθεί επίσης και κάμερες κλειστού κυκλώματος. Παράλληλα οι αστυνομικοί βρήκαν και τρία κλεμμένα βαν, δύο BMW, επτά πιστόλια και μια κινεζική εκδοχή του AK-47, συνολικά 25 όπλα, όπως ανακοίνωσε το γραφείου του εισαγγελέα.

Οι ολλανδικές Αρχές λένε ότι ξεκίνησαν την έρευνα τον Απρίλιο με αστυνομικούς να αποκτούν πρόσβαση στην κρυπτογραφημένη πλατφόρμα επιοκοινωνίας EncroChat για να παρακολουθούν τις κινήσεις και τα σχέδια της εγκληματικής οργάνωσης. Έτσι ανακάλυψαν ποια ήταν τα υποψήφια θύματα, τα οποία ειδοποιήθηκαν και τέθηκαν υπό προστασία. Χάρις στις ενέργειες της αστυνομίας «και την παρακολούθηση μέσω καμερών κλειστού κυκλώματος μέσα και κοντά στην αποθήκη αποτράπηκαν απαγωγές, ομηρίες κι άλλα σοβαρά βίαια εγκλήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Είχαν προηγηθεί επιτυχημένες έφοδοι της βρετανικής και ευρωπαϊκής αστυνομίας βάσει πληροφοριών από το δίκτυο με αποτέλεσμα να συλληφθούν εκατοντάδες άτομα και να κατασχεθούν πάνω από 27 τόνοι ναρκωτικών στη Βρετανία και την Ολλανδία.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου