ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία σε προσάραξη κρουαζιερόπλοιου

τραγωδία-σε-προσάραξη-κρουαζιερόπλο-395746

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από την προσάραξη στα ανοιχτά της Ιταλίας του πλοίου Costa Concordia, το οποίο μετέφερε 4.000 επιβαίνοντες.

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα δεκατέσσερα τραυματίστηκαν κατά το ατύχημα με το ιταλικό κρουαζιερόπλοιο Concordia, στα ανοικτά του νησιού Τζίλιο, της περιοχής της Τοσκάνης.

Το πλοίο φέρεται να προσάραξε σε ύφαλο και αμέσως άρχισε να γέρνει προς τη δεξιά του πλευρά λόγω οπής στην πρύμνη.

Το πλήρωμα (πάνω από χίλια άτομα) άρχισε να οργανώνει τη διαδικασία εκκένωσης των επιβατών (γύρω στους τρεις χιλιάδες).Σύμφωνα, όμως, με τις πρώτες μαρτυρίες, πολλά άτομα περίμεναν πάνω από μια ώρα για να ανέβουν στις σωσίβιες λέμβους και ορισμένοι επιβάτες, αποφάσισαν να πέσουν ή γλίστρησαν στην θάλασσα, όπου και βρήκαν το θάνατο, λόγω και της χαμηλής θερμοκρασίας των υδάτων.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι ο απολογισμός είναι ακόμη προσωρινός και ότι όλα τα πλοία που βρίσκονταν σε απόσταση λίγων ναυτικών μιλίων από το Concordia, προσπάθησαν να κινητοποιηθούν προς παροχή βοήθειας. "Έρχεται στο νου μας η τραγωδία του Τιτανικού", τονίζει η Rai.

Το κρουαζιερόπλοιο προσάραξε χθες την ώρα του δείπνου και προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει ακριβής υπολογισμός των επιβατών που το εγκατέλειψαν, διότι ουδείς γνωρίζει αν υπάρχουν άτομα που ενδεχομένως έχουν μείνει ακόμη και μέσα στους χώρους του Concordia. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης, δεν αποκλείεται, κάποιοι επιβάτες, να γλίστρησαν και από τα ελικόπτερα που τους μετέφεραν στην στεριά.

Οι διασωθέντες πρόκειται να μεταφερθούν στο λιμάνι της Τσιβιταβέκια, πενήντα χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη. Στο κρουαζιερόπλοιο επέβαιναν 3.200 επιβάτες και 1.000 μέλη πληρώματος. Περίπου χίλιοι επιβάτες ήταν Ιταλοί, 500 Γερμανοί, 160 Γάλλοι και οι υπόλοιποι από άλλες εθνικότητες.

Το Costa Concordia είχε αποπλεύσει νωρίτερα χθες από το λιμάνι Τσιβιταβέκια κοντά στη Ρώμη προκειμένου να πραγματοποιήσει κρουαζιέρα στη Μεσόγειο με προορισμό τη Μασαλία και ενδιάμεσους σταθμούς τη Σικελία, τη Σαρδηνία και την Ισπανία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου