ΔΙΕΘΝΗ

Κορονοϊός: Μωρό 13 ημερών το νεαρότερο θύμα της Covid-19 στη Βρετανία

κορονοϊός-μωρό-13-ημερών-το-νεαρότερο-θ-29378

Ένα μωρό 13 ημερών, που δεν αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό κι έγινε ένα από τα νεότερα θύματα της Covid-19 στη Βρετανία.

Άλλοι 135 θάνατοι από τον φονικό κορονοϊό ανακοινώθηκαν χθες στη Βρετανία με τον συνολικό αριθμό τους να φθάνει τις 42.153.

Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί ασαφές πώς μολύνθηκε από τον κορωνοϊό το νεογέννητο, το φύλο του οποίου δεν αποκαλύφθηκε. Το παιδιατρικό νοσοκομείο του Σέφιλντ επιβεβαίωσε ότι ένα παιδί, που διαγνώστηκε θετικό στην Covid-19 και η ηλικία του οποίου δεν αποκαλύφθηκε – έχασε τη μάχη τη Δευτέρα, μετά την εισαγωγή του σε κρίσιμη κατάσταση. Tον περασμένο Μάιο είχε αναφερθεί ο θάνατος ενός μωρού τριών ημερών σε νοσοκομείο στο Μπρίτζεντ της νότιας Ουαλίας, η μητέρα του οποίου είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό προτού το φέρει στον κόσμο. Ως αιτία θανάτου του παιδιού αναφέρθηκε η οξεία υποξική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια, ενώ ως δευτερογενής αιτία η νόσος της μητέρας.

Συνολικά 20 παιδιά και νέοι άνθρωποι ηλικίας κάτω των 19 πιστεύεται ότι έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό σε νοσοκομεία στην Αγγλία. Η εξέλιξη της Covid-19 στα παιδιά πιστεύεται ότι είναι σχετικά ήπια σε σχέση με τους ενήλικες.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου