Η κρίση δεν έχει «ακουμπήσει» τη Μαφία

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-11, 09:34:33
Η κρίση δεν έχει «ακουμπήσει» τη Μαφία

Χάρη την οικονομική κρίση, το οργανωμένο έγκλημα κάνει χρυσές δουλειές με αποτέλεσμα οι μαφιόζικες συμμορίες να έχουν γίνει η "μεγαλύτερη τράπεζα" της χώρας με αποθέματα μετρητών που ανέρχονται σε 65 δισεκατομμύρια ευρώ και συνολικό τζίρο 140 δισ. ευρώ, σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι δραστηριότητες της μαφίας --στις οποίες περιλαμβάνονται αυτές της Κόζα Νόστρα της Σικελίας, της Καμόρα της Νάπολης και της Ντρανγκέτα της Καλαβρίας-- αντιπροσωπεύουν ετήσιο τζίρο 140 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση που παραγγέλθηκε από την κύρια ένωση Ιταλών ιδιοκτητών καταστημάτων, την Confesercenti.

Αυτή τη στιγμή της κρίσης, η Mafia SpA είναι ο μοναδικός επιχειρηματικός όμιλος που μπορεί να κάνει επενδύσεις", δήλωσε ο πρόεδρος της Confesercenti Μάρκο Βεντούρι. Ο Βεντούρι σχολίασε την έκθεση της SOS Impresa -μιας "δεξαμενής σκέψης" που προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στις επιχειρήσεις- η οποία εκτιμά ότι η ανάμειξη της μαφίας στον εμπορικό τομέα αντιστοιχεί σε 100 δισεκατομμύρια ευρώ ή στο 7% του ΑΕΠ της Ιταλίας.

Για πολλές ιταλικές επιχειρήσεις, οι πωλήσεις των οποίων έχουν μειωθεί εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης που αντιμετωπίζει η χώρα, η συνεργασία με το οργανωμένο έγκλημα "μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στο να μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν ή να βγουν από την αγορά σε μόνιμη βάση", δήλωσε ο Βεντούρι. Άλλωστε εκτιμάται ότι εξαιτίας της τοκογλυφίας έχουν κλείσει 1800 επιχειρήσεις, ενώ έχουν καταργηθεί δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ο Βεντούρι προειδοποίησε πως οι "οικογένειες" της μαφίας επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους από την παραδοσιακή βάση τους στον ιταλικό νότο προς τον εκβιομηχανισμένο βορρά της χώρας. "Αυτή τη στιγμή ελέγχουν σχεδόν πλήρως τους τομείς των τυχερών παιγνιδιών - συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων-, της διάθεσης των τοξικών αποβλήτων, καθώς και μεγάλα τμήματα του οικοδομικού τομέα", δήλωσε ο Βεντούρι. Μάλιστα η ανάμειξη της μαφίας στον κλάδο των φορτηγών αυτοκινήτων ευθύνεται εν μέρει για τον πρόσφατο τριπλασιασμό των τιμών των φρούτων και λαχανικών, σύμφωνα με την Coldiretti, την κύρια ένωση των Ιταλών αγροτών.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
2
=