ΔΙΕΘΝΗ

Η Apple προσφέρει 100 εκατ. δολάρια για να στηρίξει τον αγώνα κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ

η-apple-προσφέρει-100-εκατ-δολάρια-για-να-στηρ-41928

Η Apple παρουσίασε σήμερα μια πρωτοβουλία για τη «φυλετική ισότητα και τη δικαιοσύνη», που χρηματοδοτεί με 100 εκατομμύρια δολάρια, μια απόφαση που λαμβάνεται την ώρα που οι αμερικανικές επιχειρήσεις και αρχές προσπαθούν να αντιδράσουν στο κύμα των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων.

Ο τεχνολογικός κολοσσός Apple, που έχει τη έδρα του στην Καλιφόρνια, θέλει να άρει τα «συστημικά εμπόδια» με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι έγχρωμοι, κυρίως οι Αφροαμερικανοί, εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλός του Τιμ Κουκ σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter.

«Είτε είναι στην Apple είτε οπουδήποτε αλλού στην κοινωνία, το βάρος της αλλαγής δεν πρέπει να πέφτει στους ώμους αυτών που υποεκπροσωπούνται», δήλωσε. «Είναι πρωτίστως ευθύνη εκείνων που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας και επιρροής να αλλάζουν τις δομές για το κοινό καλό».

Μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, πριν από δύο εβδομάδες, πολλές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ και εκτός των συνόρων τους, ζητώντας να τερματιστεί η αστυνομική βία και γενικότερα ο «συστημικός ρατσισμός». Η κινητοποίηση, που αντανακλάται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι πρωτόγνωρη για τις Ηνωμένες Πολιτείες που είχαν να ζήσουν τέτοιες μαζικές διαμαρτυρίες από το κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα τη δεκαετία του 1960.

Ο Τιμ Κουκ επικαλέστηκε τα παιδικά του χρόνια στην Πολιτεία της Αλαμπάμα, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για να υπογραμμίσει τη σημασία «άνθρωποι καλής θέλησης να βάζουν στην άκρη την άνεσή τους και την ασφάλειά τους» και να απαιτούν από αυτούς που έχουν την εξουσία να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η Λίζα Τζάκσον, αντιπρόεδρος της Apple και υπεύθυνη κοινωνικής ευθύνης του ομίλου, θα ηγηθεί της πρωτοβουλίας αυτής. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου δεσμεύτηκε για μια «ολιστική προσέγγιση» που θα στηρίξει την εκπαίδευση, τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και τις επιχειρήσεις που ανήκουν σε μαύρους.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου