Τραγωδία στο πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-10, 17:28:58
Τραγωδία στο πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 20 τραυματίστηκαν το πρωί της Τρίτης όταν ποδοπατήθηκαν κατά το συνωστισμό που προκλήθηκε έξω από το πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου χιλιάδες φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί για να εγγραφούν στα μαθήματα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς του 2012, ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο.

Το συμβάν προκλήθηκε όταν φοιτητές προσπαθούσαν να μπουν στα γραφεία του πανεπιστημίου την τελευταία ημέρα των εγγραφών. Η αστυνομία έχει αναπτυχθεί στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου. «Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του», δήλωσε ο εκπρόσωπος Χέρμαν Εστερχίζεν.

Είκοσι ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι δύο βαριά, σύμφωνα με τη διευθύντρια της υπηρεσίας εγγραφών Μέρι Μίλερ. Έντονες επικρίσεις είχαν ήδη διατυπωθεί από πέρυσι όταν η αποδιοργάνωση του συστήματος εγγραφών και η έλλειψη θέσεων στις πανεπιστημιακές σχολές είχαν προκαλέσει γιγάντιες ουρές αναμονής την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Η εφημερίδα Times έχει σήμερα πηχυαίο τίτλο: «180.000 τελειόφοιτοι δεν θα μπορέσουν να εγγραφούν στο πανεπιστήμιο», διευκρινίζοντας ότι 74.000 αιτήσεις εγγραφής στις 85.000 απορρίφθηκαν από το μοναδικό πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ.

Από τη Δευτέρα χιλιάδες νέοι, συχνά συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, είχαν σχηματίσει ουρές με την ελπίδα να μπορέσουν να εγγραφούν στα μαθήματα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, η οποία αρχίζει τον Ιανουάριο στη Νότια Αφρική, μετά τις θερινές διακοπές στη χώρα του νότιου ημισφαιρίου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
2
=