ΔΙΕΘΝΗ

Υπόθεση Μαντλίν: Γερμανός παιδόφιλος & βιαστής, ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση

υπόθεση-μαντλίν-γερμανός-παιδόφιλος-0-54367

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν ΜακΚέιν. Το κοριτσάκι εξαφανίστηκε όταν ήταν 3 ετών, το βράδυ της 3ης Μαΐου 2007, από το κρεβάτι της στην Πράια ντα Λουζ, στην περιφέρεια Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, και έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη της.

Σήμερα, 13 χρόνια μετά, ένας 43χρονος Γερμανός κρατούμενος που ταξίδεψε στην Πορτογαλία με τροχόσπιτο, φαίνεται να βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας της Scotland Yard για αυτή την περίεργη υπόθεση. Ο 43χρονος είναι σεσημασμένος παιδόφιλος, καθώς δύο φορές στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για σεξουαλικές επαφές με ανήλικες.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι γερμανικές Αρχές είναι πεπεισμένες ότι ο 43χρονος είναι αυτός που απήγαγε τη μικρή Μαντλίν το 2007, με την έρευνα τους να γίνεται αναφορικά με φόνο, παρόλο που οι βρετανικές Αρχές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την υπόθεση ως περιστατικό απαγωγής και εξαφάνισης.

Όπως αποκάλυψαν χθες το βράδυ Βρετανοί αστυνομικοί σε συνέντευξη Τύπου, ο 43χρονος Γερμανός είχε μια συνομιλία 30 λεπτών περίπου, μια ώρα πριν από την απαγωγή της Μαντλίν, με ένα άτομο που χρησιμοποιούσε πορτογαλικό αριθμό και θεωρείται “βασικός μάρτυρας” και όχι ύποπτος.

Βιαστής, παιδόφιλος, έμπορος ναρκωτικών

Σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα, ο 43χρονος βασικός ύποπτος για την υπόθεση, εκτιεί ποινή κάθειρξης επτά ετών για τον βιασμό 72χρονης Αμερικανίδας, δύο χρόνια πριν από εξαφάνιση της 3χρονης Μαντλίν.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο Γερμανός, που τότε ήταν 30 ετών, έκανε διακίνηση ναρκωτικών και διαρρήξεις σε δωμάτια ξενοδοχείου και τουριστικά καταλύματα στην περιφέρεια Αλγκάβρε στην οποία ζούσε από το 1995 έως το 2007.

Ο 43χρονος ζούσε σε ένα σπιτάκι μόλις δύο μίλια από το διαμέρισμα όπου διέμενε η μικρή Μαντλίν με τους γονείς της. Σημειώνεται πως ο Γερμανός αρχικά δεν ήταν στη λίστα των 600 υπόπτων που είχε αρχικά συντάξει η ειδική ομάδα της βρετανικής αστυνομίας που ασχολείται με τη μυστηριώδη εξαφάνιση της Μαντλίν και για πρώτη φορά μπήκε στο κάδρο της υπόθεσης, το 2017 όταν έγινε έκκληση για νέες πληροφορίες σχετικά με την απαγωγή.

Η βρετανική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δύο οχημάτων, τα οποία φέρεται να χρησιμοποιούσε ο 43χρονος.

Πρόκειται για ένα VW T3 Westfalia στο οποίο έμενε τη δεκαετία του ’80 και μια Jaguar XJR6 με γερμανικές πινακίδες του 1993 η οποία είχε θεαθεί στην Πράια ντα Λουζ και τις γύρω περιοχές το 2006 και το 2007. Το δεύτερο όχημα μάλιστα, ο 43χρονος το μεταβίβασε ύποπτα σε άλλο άτομο, μία ημέρα μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν, παρόλο που συνέχισε να το οδηγεί.

“Αυτό που θέλαμε πάντα ήταν να βρούμε την Μαντλίν, να αποκαλύψουμε την αλήθεια και να φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης όσους είναι υπεύθυνοι. Δεν θα πάψουμε ποτέ να ελπίζουμε ότι θα βρούμε ζωντανή την Μαντλίν αλλά όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των ερευνών, πρέπει να το μάθουμε γιατί πρέπει να ηρεμήσουμε”, δήλωσαν οι γονείς της Μαντλίν, μετά την τελευταία εξέλιξη.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου