ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Επιφανής γιατρός στραγγάλισε τη γυναίκα του εν μέσω καραντίνας

ηπα-επιφανής-γιατρός-στραγγάλισε-τη-γ-57169

Αρχικά είχε δηλώσει την εξαφάνισή της – Πέταξε το πτώμα της σε λίμνη

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της δολοφονίας από πρόθεση βρίσκεται ένας επιφανής γιατρός στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, ο οποίος ομολόγησε ότι στραγγάλισε τη σύζυγό του μετά από καβγά στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια του lockdown.

Στην αρχή, ο γιατρός που ειδικεύεται στη ρομποτική χειρουργική είχε δηλώσει την εξαφάνιση της συζύγου του, όμως στην πορεία έπεσε σε αντιφάσεις και αναγκάστηκε να παραδεχτεί την ενοχή του.

Τι έγινε το μοιραίο βράδυ

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή του, ο 58χρονος Ingolf Tuerk και η 45χρονη σύζυγός του Kathleen McLean άρχισαν να τσακώνονται ενώ είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Η McLean τον χτύπησε στο κεφάλι με ένα αντικείμενο και εκείνος «αντέδρασε στην επιθετική κατάσταση πνίγοντάς την», σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης.

Ο Tuerk υπέδειξε στους αστυνομικούς πού είναι το πτώμα της γυναίκας του, καθώς το είχε μεταφέρει κοντά στο σπίτι τους, σε μια μικρή λίμνη, αφού πρώτα κάλυψε το πρόσωπό της με μια πέτρα. Στο παντελόνι της βρέθηκαν ακόμη αρκετές πέτρες.

Ο γιατρός κρίθηκε προφυλακιστέος χωρίς δυνατότητα αναστολής και η δίκη του αναμένεται στις 10 Ιουνίου.

Τα περιοριστικά μέτρα

Τον περασμένο Φεβρουάριο η McLean είχε ζητήσει και είχε επιτύχει περιοριστικά μέτρα κατά του Tuerk καθώς, όπως ισχυρίστηκε τότε, είχε κόψει το χέρι της με ψαλίδι, την είχε χτυπήσει στην πόρτα και είχε καλύψει τη μύτη και το στόμα της με το χέρι του, μέχρι που λιποθύμησε.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη για παραβίαση των περιοριστικών όρων δύο ημέρες αργότερα.

star.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου