ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσίευμα εμπλέκει την Μπρούνι σε οικονομικό σκάνδαλο

δημοσίευμα-εμπλέκει-την-μπρούνι-σε-οι-399717

Σε οικονομικό σκάνδαλο με το Παγκόσμιο Ταμείο κατά του AIDS στο οποίο είναι πρέσβειρα εμπλέκει την «πρώτη κυρία» της Γαλλίας, Κάρλα Μπρούνι – Σαρκοζί δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού «Marianne».

Ωστόσο, την Παρασκευή το Ταμείο διέψευσε τις φήμες ως ανυπόστατες.

Σε άρθρο του το περιοδικό αναφέρει ότι το Ταμείο διοχέτευσε 3,5 εκατ. δολάρια σε εταιρείες που διαχειρίζεται ένας μουσικός, προσωπικός φίλος της Κάρλα Μπρούνι, έπειτα από αίτημα της ίδιας, ως πρέσβειρα του Ταμείου.

Παράλληλα, το Marianne γράφει ότι το Παγκόσμιο Ταμείο κατά του AIDS, της ελονοσίας και της φυματίωσης που λειτουργεί εδώ και δέκα χρόνια, έδωσε τα χρήματα χωρίς δημόσιος διαγωνισμός.

«Το περιοδικό επιρρίπτει κατηγορίες που είναι εντελώς αβάσιμες αναφορικά με μία εκστρατεία που ξεκίνησε το ίδρυμα το 2010 με την στήριξη της κυρίας Μπρούνι – Σαρκοζί», αναφέρει η ανακοίνωση του ιδρύματος.

Το γραφείο του Νικολά Σαρκοζί αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, λέγοντας ότι δεν έχει να προσθέσει κάτι περισσότερο στην ανακοίνωση του Ταμείου.

Η όλη ιστορία εστιάζεται σε μία καμπάνια πρόληψης κατά του AIDS που ονομάζεται «Γεννηθείτε χωρίς AIDS», το κόστος της οποίας ανήρχετο στα 2,8 εκατ. δολάρια και στο οποίο επετράπη η μόχλευση περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσης της τάξης των 20,4 εκατ. δολαρίων με την μορφή ελεύθερης διαφήμιση και δημιουργικής εργασίας με μέσα ενημέρωσης.

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Ταμείου είπε ότι η Μπρούνι ζήτησε από έναν φίλο της, ονόματι Julien Civange, να την εκπροσωπήσει και να δημιουργήσει ένα κόνσεπτ για το πώς η ψυχαγωγία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει γνωστή στο κοινό την μάχη κατά του AIDS.

Βασιζόμενο στην ιδέα του Civange, το Ταμείο συμφώνησε να πληρώσει εκείνον και τέσσερις ακόμα εργαζόμενους με το ποσό των 580.000 ευρώ για πάνω από 18 μήνες προκειμένου να στήσουν την καμπάνια, σε συμφωνία με τους κανόνες του Ταμείου, που επιτρέπουν μη ανταγωνιστικό συμβόλαιο, όταν ένα άτομο έχει μία αποκλειστική ιδέα.

«Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, ο κ.Civange συνέβαλε στο κοινό καλό με 20.4 εκατ. δολάρια μέσω ελεύθερων διαφημίσεων και δημιουργικής εργασίας», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η Κάρλα Μπρούνι έγινε η πρώτη πρέσβειρα του Παγκόσμιου Ταμείου το 2008.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου