ΔΙΕΘΝΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη επανδρωμένη πτήση της SpaceX

με-επιτυχία-πραγματοποιήθηκε-η-πρώτη-58893

Την Τετάρτη η πτήση αναβλήθηκε λόγω καιρού και έτσι σήμερα, Σάββατο, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δεύτερη απόπειρα για την εκτόξευση της πρώτης επανδρωμένης αποστολής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό της τεχνολογικής εταιρείας SpaceX.

Η εκτόξευση από τη Φλόριντα των ΗΠΑ προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) πραγματοποιήθηκε επιτυχώς στις 22:22 (ώρα Ελλάδας).

Αστροναύτες βγαίνουν σε τροχιά από το έδαφος των ΗΠΑ για πρώτη φορά σε μια δεκαετία.

Ο πύραυλος Falcon 9 του SpaceX άναψε τους κινητήρες του λίγο πριν τις 22.30, και οι αστροναύτες Bob Behnken και Doug Hurley τώρα ανεβαίνουν στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Κανένας αστροναύτης δεν έχει κάνει αυτό το ταξίδι από τις Ηνωμένες Πολιτείες από τότε που αποσύρθηκε το 2011 το Πρόγραμμα Διαστημικών Μεταφορών της NASA

Και σήμερα, υπήρξαν αμφιβολίες για το αν θα πραγματοποιηθεί η εκτόξευση, που είναι η πρώτη επανδρωμένη αποστολή της εταιρείας του Ίλον Μασκ, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Ωστόσο, λίγο πριν τις 22.00, δόθηκε το «πράσινο φως» για τον εφοδιασμό του σκάφους.

Στις 22.00 περίπου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο σημείο όπου αναμένεται η εκτόξευση, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει ο εφοδιασμός του σκάφους με καύσιμα.

Στις 22.18 περίπου, οι αστροναύτες του Crew Dragon μοιράστηκαν μια τελευταία συνομιλία πριν την πτήση, εν είδει αποχαιρετισμού με το κέντρο ελέγχου της αποστολής:

Κέντρο ελέγχου: “Να ξέρετε ότι είμαστε μαζί σας, να έχετε μια καταπληκτική πτήση και απολαύστε τη θέα του καταπληκτικού πλανήτη μας.”

Crew Dragon: “Είναι μεγάλη τιμή μας να είμαστε μέρος αυτής της τεράστιας προσπάθειας. Θα σας μιλήσουμε από τροχιά, ευχαριστούμε.”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου