ΗΠΑ: Αναψυκτικό με… ποντίκι!

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-07, 14:35:12
ΗΠΑ: Αναψυκτικό με… ποντίκι!

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ με την καταγγελία πως βρέθηκε ένα τρωκτικό σε κουτάκι αναψυκτικού γνωστής εταιρείας.

Λέγεται Mountain Dew και είναι ένα είδος αναψυκτικού που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ από την εταιρεία PepsiCo και περιέχει πολλή καφεΐνη, ενώ είναι το αγαπημένο energy drink-αναψυκτικό εκατομμυρίων Αμερικανών.

Το 2009 όμως ο Ρόναλντ Μπολ από το Ιλινόι κατέθεσε μήνυση κατά της Pepsi.Co γιατί ισχυρίζεται πως βρήκε ένα ποντίκι μέσα σε κουτάκι αναψυκτικού Mountain Dew που είχε αγοράσει από αυτόματο μηχάνημα και ζητούσε αποζημίωση ύψους 50 000 δολαρίων. Μάλιστα ο Μπολ έστειλε το ποντίκι στα γραφεία της εταιρείας.

Τώρα όμως η PepsiCo λέει πως αποκλείεται να είχε βρει ο Μπολ ένα ολόκληρο ποντίκι στο αναψυκτικό του, επικαλούμενη εκτίμηση ειδικού που αναφέρει πως το ποντίκι θα είχε «λιώσει» μέσα στο κουτάκι εξαιτίας των οξέων που βρίσκονται στα συστατικά.

Το κακό όμως είναι ότι ο ειδικός ανέφερε στην έκθεσή του ότι το ποντίκι θα είχε γίνει ζελέ και λόγω του συστατικού BVO (ένα είδος φυτικού λαδιού) το οποίο όμως είναι απαγορευμένο σε Ευρώπη και Ιαπωνία, αλλά επιτρέπεται η χρήση του στις ΗΠΑ σε συγκεκριμένες ποσότητες ως ενισχυτικό γεύσης .

Και μπορεί η μήνυση του Μπολ να είναι στον αέρα, αλλά μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά χιλιάδων Αμερικανών που απορούν για το τι ακριβώς περιέχει το αγαπημένο τους αναψυκτικό.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
5
=