ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στην Αυστραλία για την «καταιγίδα της δεκαετίας»

συναγερμός-στην-αυστραλία-για-την-κα-66784

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αυστραλία, καθώς η δυτική ακτή της χώρας σφυροκοπάται από τεράστια καταιγίδα, από αυτές που οι μετεωρολόγοι λένε πως σημειώνονται μία φορά τη δεκαετία.

Οι αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή, καθώς η υπηρεσία μετεωρολογίας υπογράμμισε ότι η καταιγίδα -τα απομεινάρια του Τροπικού Κυκλώνα Μάνγκα σε συνδυασμό με ένα κρύο μέτωπο- είναι ένα «ασυνήθιστα σοβαρό καιρικό γεγονός».

Όπως αναφέρει το BBC, προβλέπονται δυνατή βροχή, πολύ ισχυροί άνεμοι άνεμοι με επικίνδυνες παλίρροιες, κύματα και καταιγίδες, αναφέρουν οι προειδοποιήσεις που κάνουν λόγο για ανέμους με ταχύτητα έως και 117χλμ/ ώρα.

Σε κατάσταση συναγερμού

Ανώτερος αξιωματούχος του Τμήματος Υπηρεσιών Πυρκαγιάς και Έκτακτης Ανάγκης (DFES) δήλωσε ότι τέτοια καταιγίδα σημειώνεται «μία φορά τη δεκαετία».

Πρόσθεσε, δε, ότι οι αρχές «ζητούν από τους ανθρώπους να ασφαλίσουν την περιουσία και να βεβαιωθούν ότι όλα τα πράγματα είναι καλά δεμένα».

«Πρόκειται για σπάνιο συμβάν, ιδιαίτερα λόγω της έκτασης της περιοχής που επηρεάζεται και της πιθανότητας πολλαπλών επικίνδυνων καιρικών φαινομένων» ανακοίνωσε το Γραφείο Μετεωρολογίας.

Ένα παρόμοιο φαινόμενο με αυτό συνέβη τον Ιούνιο του 2012, το οποίο οδήγησε σε περισσότερες από 600 εκκλήσεις για βοήθεια και πάνω από 170.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου