ΔΙΕΘΝΗ

Με «λουκέτο» απειλούνται περίπου 100 εφημερίδες στην Ιταλία

με-λουκέτο-απειλούνται-περίπου-100-εφη-402127

«Λουκέτο» κινδυνεύουν να βάλουν περίπου 100 ιταλικές εφημερίδες, εξαιτίας της μη ανανέωσης των επιδοτήσεων προς τον Τύπο για το 2012 στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας.

«Περίπου 100 τίτλοι, καθημερινά, εβδομαδιαία και μηνιαία φύλλα κινδυνεύουν», ανέφερε ο Ρέντσο Σαντέλι, εκπρόσωπος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιταλικού Τύπου (FNSI), προσθέτοντας πως απειλούνται 4.000 θέσεις εργασίας.

Η FNSI ζητεί να αντικατασταθεί η αρχή της δημόσιας επιχορήγησης από έναν «φόρο επί της διαφήμισης και των τραπεζικών ιδρυμάτων».

Στη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι έκρινε πως «είναι ανήκουστο να καταργηθούν παντελώς οι επιχορηγήσεις που εγγυώνται μία πλουραλιστική ενημέρωση και την συνύπαρξη πολιτιστικών και πολιτικών ρευμάτων ζωτικών για τη χώρα».

Επισήμανε ωστόσο πως είναι «επιφανειακό να παρακάμπτουμε το πρόβλημα της επιλογής (των δικαιούχων των επιχορηγήσεων) σε μία περίοδο κατά την οποία κάθε ευρώ που ξοδεύει το κράτος θα πρέπει να αποτελεί αντικείμενο αυστηρού ελέγχου», Δεσμεύθηκε τέλος πως θα εργασθεί με την κυβέρνησή του για την σύσταση «αντικειμενικών κριτηρίων, όπως η πραγματική κυκλοφορία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου