ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μπόρις Τζόνσον βγήκε από την εντατική: Το πρώτο τηλεφώνημα στη σύντροφό του

ο-μπόρις-τζόνσον-βγήκε-από-την-εντατικ-124015

Ο Μπόρις Τζόνσον βγήκε το βράδυ της Πέμπτης από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου St Thomas, όπου νοσηλεύεται για έκτη ημέρα. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας συνεχίζει να αναρρώνει από την ασθένεια του Covid-19, παραμένοντας ωστόσο υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.

Ο 55χρονος Τζόνσον εισήχθη το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο St Thomas του Λονδίνου μετά από επίμονο πυρετό και βήχα και μεταφέρθηκε τη Δευτέρα στην εντατική, όπου έμεινε για τρεις νύχτες.

“Ο πρωθυπουργός μεταφέρθηκε απόψε από την εντατική πίσω στο δωμάτιο, όπου βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση κατά την πρώτη φάση ανάρρωσής του”, τόνισε ο εκπρόσωπος με ανακοίνωσή του. “Είναι σε εξαιρετικά καλή διάθεση”. σημείωσε.

Ο Μπόρις Τζόνσον ήταν ο πρώτος παγκόσμιος ηγέτης που νοσηλεύεται έχοντας μολυνθεί με τον κορονοϊό, κάτι που τον ανάγκασε να παραδώσει τα ηνία της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας στον υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, καθώς η πανδημία στη Βρετανία φτάνει στην θανατηφόρα της κορύφωση.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πότε ο Τζόνσον θα μπορεί να είναι σε θέση να αναλάβει εκ νέου τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα και ο Ράαμπ -σε δηλώσεις του πριν την τελευταία εξέλιξη της υγείας του Τζόνσον – υπογράμμιζε τη σημασία να επιτραπεί στον πρωθυπουργό να εστιάσει στην ανάρρωσή του.

Τηλεφώνησε στην έγκυο σύντροφό του

Το πρώτο τηλεφώνημα που έκανε ο Μπόρις Τζόνσον μόλις βγήκε από την εντατική, ήταν στη σύντροφό του Κάρι Σίμοντς, η οποία περιμένει το πρώτο τους παιδί και βρίσκεται σε απομόνωση στο σπίτι τους στο Λονδίνο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει να συναντήσει από κοντά την Κάρι από τις 27 Μαρτίου.

Αμέσως μετά την ευχάριστη είδηση, η Κάρι ανέβασε στο twitter μια ζωγραφιά με ένα ουράνιο τόξο, βάζοντας πολλά χειροκροτήματα!

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη, το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε επιπλέον 881 θανάτους ασθενών, ανεβάζοντας σε 7.978 το σύνολο των θανάτων που σημειώθηκαν σε νοσοκομεία.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου