ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στη Ρουμανία: Δέκα νεογνά θετικά στον κορονοϊό

συναγερμός-στη-ρουμανία-δέκα-νεογνά-θ-127320

Θετικά στον κορονοϊό είναι δέκα νεογνά στην μαιευτική κλινική του νοσοκομείου της Τιμισοάρα, στη Ρουμανία. Οι μητέρες των δέκα νεογνών υπεβλήθησαν σε εξετάσεις, από τις οποίες προκύπτει ότι δεν έχουν προσβληθεί από τον COVID-19, όπως ανακοίνωσαν η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας (SCG) και το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ρουμανίας.

Ο υπουργός Υγείας της Ρουμανίας Νέλου Τατάρου έδωσε εντολή στην Επιθεώρηση Δημόσιας Υγείας της Τιμισοάρα να αρχίσει επιδημιολογική έρευνα και να θέσει σε κατ’ οίκον απομόνωση τις υπόλοιπες μητέρες και τα νεογέννητα που έχουν πάρει εξιτήριο από τη μαιευτική κλινική. Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε, θα υποβληθούν σε επιπλέον εξετάσεις, διότι ενδέχεται να είναι ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού.

Η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι 182 άτομα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του COVID-19 στη Ρουμανία και ότι το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Σουτσεάβα, θα τεθεί σε καραντίνα.

Η Σουτσεάβα, πόλη των 100.000 κατοίκων, τέθηκε σε καραντίνα την περασμένη εβδομάδα, διότι σ’ αυτήν καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού στη Ρουμανία. Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί, απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών εντός της πόλης και αστυνομικές δυνάμεις, με τη βοήθεια του στρατού, πραγματοποιούν ελέγχους για την αυστηρή εφαρμογή του μέτρου. Όσοι εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες και σε νοσοκομεία εξαιρούνται από το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Τα ημερήσια κρούσματα ξεπέρασαν τα 1.000 για πρώτη φορά στη Ρωσία

Ο αριθμός νέων κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκαν στη Ρωσία ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 1.000 το τελευταίο 24ωρο και ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 7.497, ανακοίνωσε το κέντρο της Ρωσίας για την αντιμετώπιση της κρίσης με την Covid-19.

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.154, διευκρίνισε το κέντρο αυτό.

Επίσης ο αριθμός των θανάτων λόγω του νέου κορωνοϊού αυξήθηκε κατά 11 σε 58, σύμφωνα με το ίδιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου