ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ο αρχίατρος που ξενάγησε τον Πούτιν είναι θετικός στον κορονοϊό

ρωσία-ο-αρχίατρος-που-ξενάγησε-τον-πού-136112

Την ώρα που και η Ρωσία αρχίζει να νιώθει στο «πετσί» της τον κορονοϊό, καθώς μετρά 23 νεκρούς και περίπου 2.300 κρούσματα και παράλληλα αυξάνεται και η πίεση στους πολίτες για να τηρήσουν τα μέτρα της καραντίνας, έσκασε σαν βόμβα η είδηση ότι ο αρχίατρος με τον οποίο ήταν δίπλα δίπλα ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι θετικός στον ιό.

Οπως τόνισε ο Θανάσης Αυγερινός μιλώντας στο Open TV, ο επικεφαλής του νοσοκομείο-ναυαρχίδα κατά του κορνοϊού που ξενάγησε την περασμένη εβδομάδα τον Ρώσο ηγέτη στην μεγαλύτερη κλινική της χώρας για τον Covid-19 είναι ένα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ο Ντενίς Προτσένκο είναι 45 ετών, είχε μπει μαζί με τον Πούτιν στο ασανσέρ, βάδιζαν δίπλα δίπλα, μιλούσαν από κοντά κι είναι εύλογο το γεγονός ότι σήμανε συναγερμός στο Κρεμλίνο. Ο 67χρονος Πούτιν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, λόγω της ηλικίας του, ωστόσο, το «δεξί χέρι» του προέδρου, ο Πεσκόφ διαβεβαίωσε ότι χαίρει άκρας υγείας.

Ανακοίνωση… ανακούφισης εκδόθηκε και για τον δήμαρχο Μόσχας, Σεργκέι Σαβιάνι, που συνεργαζόταν στενά με τον γιατρό Προτσένκο, που έχει κλειστεί στο ιατρείο του και διευθύνει από εκεί την κλινική, ενώ συνεργάτες του από το νοσοκομείο έχουν τεθεί προληπτικά σε καραντίνα.

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου