ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Σκέψεις για αναβολή των προεδρικών εκλογών λόγω κορωνοϊού

πολωνία-σκέψεις-για-αναβολή-των-προεδ-138543

Η Πολωνία θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να αναβάλει τις προεδρικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για τις 10 Μαΐου, δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος Αντρέι Ντούντα.

Το κυβερνών συντηρητικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) επιμένει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναβληθούν οι εκλογές, παρά τις εκκλήσεις των υποψηφίων της αντιπολίτευσης. Ο Ντούντα, που διεκδικεί την επανεκλογή του, στηρίζεται από το PiS.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Πολωνίας έθεσε θέμα αναβολής, εφόσον οι αρχές δεν μπορούν να εγγυηθούν τις συνθήκες ασφαλείας έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση της Πολωνίας, εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί το δικαίωμα επιστολικής ψήφου στις προσεχείς προεδρικές εκλογές για πολίτες που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό εξαιτίας της νόσου Covid-19.

26 θύματα του κορωνοϊού στην Πολωνία

Με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό, στην Πολωνία έχουν πεθάνει 26 άνθρωποι από τον νέο κορωνοϊό, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 1.984.

Χθες, η υποψήφια της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης, Μαλγκορζάτα Κιντάβα-Μπλόνσκα κάλεσε τους υποστηρικτές της να μποϊκοτάρουν τις εκλογές αυτές λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου