Κορωνοϊός: Η Αργεντινή παρατείνει για δύο εβδομάδες τον υποχρεωτικό περιορισμό των μετακινήσεων

Τελευταία ενημέρωση: 2020-03-30, 08:24:27
Κορωνοϊός: Η Αργεντινή παρατείνει για δύο εβδομάδες τον υποχρεωτικό περιορισμό των μετακινήσεων

Ο πρόεδρος της Αργεντινής ανακοίνωσε την παράταση για 14 ημέρες του υποχρεωτικού περιορισμού των κινήσεων των πολιτών, στο πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνησή του για να ελεγχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο νέος κορωνοϊός μέχρι στιγμής στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει μολύνει 820 ανθρώπους κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε 20 εξ αυτών από τις αρχές του Μαρτίου. «Η απόφαση που λάβαμε είναι να παρατείνουμε την καραντίνα ως την ημέρα του Πάσχα (σ.σ. των Καθολικών, τη 12η Απριλίου), κατόπιν σύστασης των ειδικών, ώστε να συνεχίσει να ελέγχεται η εξάπλωση» της ασθένειας COVID-19, εξήγησε ο αρχηγός του κράτους κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματός του.

 

Το 90% των πολιτών συμμορφώνεται με τα μέτρα στην Αργεντινή

Κατά τον Φερνάντες, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του υποχρεωτικού περιορισμού μοιάζουν «καλά», καθώς η αύξηση των νέων κρουσμάτων μόλυνσης επιβραδύνεται τα τελευταία 24ωρα. Τον περιορισμό των κινήσεων των προσώπων, που τέθηκε σε εφαρμογή πριν από 10 ημέρες, τηρεί περίπου το 90% των πολιτών, σημείωσε ο Αλμπέρτο Φερνάντες.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής εκτίμησε ότι οι πολίτες της χώρας του πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα που πέτυχαν στον αγώνα εναντίον της πανδημίας. «Αυτός είναι ένας πόλεμος με έναν αόρατο εχθρό, που μας επιτίθεται σε τοποθεσίες όπου συχνά δεν τον περιμένουμε», σημείωσε στο διάγγελμά του ο Φερνάντες.

iefimerida.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
4
=