ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός: Δεύτερος θάνατος στη Νότια Αφρική, επτά στον Παναμά

κορωνοϊός-δεύτερος-θάνατος-στη-νότια-140225

Τον δεύτερο θάνατο από κορωνοϊό επιβεβαίωσε η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής.

Παρά τα 1.280 κρούσματα στην χώρα, ο αριθμός των θανάτων βρίσκεται μόλις στους 2, καθώς ο δεύτερος, ένας 74χρονος κάτοικος της επαρχίας Κουαζούλου-Νατάλ, απεβίωσε χθες. Ο ασθενής έπασχε από καρκίνο και νοσηλεύτηκε με συμπτώματα γρίπης πριν δύο ημέρες. Βρέθηκε θετικό το τεστ του στον κορωνοϊό και απεβίωσε την Κυριακή.

Εδώ και τρεις ημέρες, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μέτρα περιορισμού της κίνησης των πολιτών για 21 ημέρες. Οι αρχές προτρέπουν τους πολίτες να μείνουν σπίτι και τις περισσότερες επιχειρήσεις να κλείνουν. Νωρίτερα χθες ο πρόεδρος της χώρας, Σίριλ Ραμαφόσα, ανακοίνωσε επίσημα ότι 112 άνθρωποι που βρίσκονταν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες σε απομακρυσμένο θέρετρο μετά την επιστροφή τους από την Ουχάν της Κίνας διαγνώστηκε ότι δεν έχουν μολυνθεί και θα επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών της Νότιας Αφρικής δήλωσαν χθες ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υποβληθεί αίτημα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη χορήγηση δανείου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ξέσπασμα της επιδημίας, το πιο εκτεταμένο στην ήπειρο. Ειδικοί εκφράζουν φόβους πως η πανδημία θα έχει συντριπτικές συνέπειες για το εθνικό σύστημα υγείας της Νότιας Αφρικής, το οποίο βρισκόταν ήδη στα όριά του. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις τους προσεχείς τέσσερις μήνες, ύψους 500 ραντ (25 ευρώ) τον μήνα ανά εργαζόμενο, ώστε να αντισταθμιστούν οι ζημίες που υφίστανται λόγω της κρίσης.

Κορωνοϊός: Επτά νέοι θάνατοι στον Παναμά

Η κυβέρνηση του Παναμά ανακοίνωσε ότι άλλοι 7 ασθενείς υπέκυψαν στον κορωνοϊό. Ετσι, ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα, αυξήθηκε σε 24. Η επικεφαλής της διεύθυνσης επιδημιολογίας του υπουργείου Υγείας της χώρας, Λούρδες Μορένο, ενημέρωσε εξάλλου ότι καταγράφηκαν 88 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με το σύνολο των ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό να ανέρχεται πλέον σε 989.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου